Decizii, decizii, decizii…viata este un sir lung de decizii ce pare sa nu se mai termine.

 

Sunt momente in care imi doresc sa fi avut o masina a timpului si sa ma intorc sa ma previn despre anumite evenimente sau sa nu fi spus un anumit lucru insa deocamdata, din cate stiu eu, metoda nu exista. Daca stii ceva, da-mi un mail.

 

Una din premisele NLP este ca oamenii iau cele mai bune decizii la un moment dat. Si daca stai sa te gandesti bine, deciziile noastre, asa cum au fost ele, ne-au format si ne-au conturat personalitatea. Nu ai fi cine esti astazi daca, de exemplu, o decizie ar fi fost diferita.

 

Daca crezi in destin, atunci esti de acord cu faptul ca unele lucruri pur si simplu nu pot fi modificate in vietile noastre. Exista si exceptii, desigur. Insa daca esti un om care este convins ca isi poate modela viata oricum doreste si poate face orice in aceasta viata, n-am nimic impotriva. Din experienta mea, am observat ca pot face ce-mi doresc cat timp imi aduc aminte de principiul fara pierdere, nu exista castig”.

 

Si totusi parca ar prinde bine o strategie, astfel incat sa te gandesti mai bine, mai ales in acele momente importante din viata ta. Mama obisnuia sa-mi spuna destul de frecvent: “Gandeste-te de o mie de ori inainte sa deschizi gura!” Si cred ca avea dreptate.

 

Mai jos gasesti povestea regelui Alexandru ce a invatat cum sa-si analizeze optiunile din perspective la care in mod normal nici nu s-ar fi gandit, inainte de a lua o decizie. Si de la cine a venit acesta solutie? De la prietenul sau din copilarie, fierarul. (Apropo, Alexandru avea un dragon si la sfarsitul povestii ai un fisier audio ce surprinde atmosfera din gradina si sosirea lui Sargon).

 

A, tocmai ce mi-am amintit de scena din “The Curious Case of Benjamin Button” despre modul in care o simpla decizie poate influenta un flux intreg de evenimente. E foarte interesant, chiar daca ai vazut sau nu filmul. Apoi te las sa citesti povestea.


DESCARCA AICI: Cei Patru Stalpi ai Castelului

 

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like.

Lasa-ne un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta!

 

 

 

Be Sociable, Share!