Am intrat prima data in contact cu Programarea Neuro-Lingvistica in 2006 si cand am obsevat lucrurile frumoase pe care le poti construi cu acest domeniu, mi-am spus ca trebuie sa experimentez cat mai mult. In timpul facultatii de Automatica si Calculatoare, am ajuns intr-un punct in care intampinam dificultati in a-mi aduce aminte ce am invatat, mai ales cand aveam de sustinut o prezentare sau eram in timpul unui examen dificil.

 

Ajungeam sa fiu cuprins de emotii, imi transpirau palmele, tremuram si nu stiam daca informatiile pe care le-am invatat imi vor veni usor in minte. Asa ca fiind satul sa tot trec prin asta, am spus ca a sosit momentul sa desfiintez acest tipar. Am inceput sa caut prin toate cunostiintele NLP pe care le am despre modul in care functioneaza mintea si sa gasesc o solutie la aceasta problema, odata pentru totdeauna.

 

In prima faza am incercat lucruri care mai mult m-au incurcat decat sa ma ajute. Insa a fost interesant procesul prin care experimentezi diferite moduri de a gandi o problema si sa ajungi la un rezultat care nu-i bun. Chiar daca au fost momente in care s-a lasat cu o durere de cap, am invatat foarte multe din acest proces de autodescoperire si sa stii ca au fost momente in care, vrand sa obtin un rezultat anume, am descoperit alceva care m-a ajutat in alta situatie.

 

De exemplu, in timp ca cautam moduri de a memora niste informatii noi, am trecut in planul convingerilor, al lucrurilor care ma impiedica sa fac asta de la bun inceput, apoi am mers cu mintea la primele momente in care am intalnit dificultati la invatat si am rezolvat acolo mai multe lucruri.

 

Tot in timpul procesului in care am descoperit tehnica de mai jos, care se bazeaza pe modul natural in care functioneaza mintea noastra, am descoperit si strategia de invatare a unui tip care a terminat Automatica cu 10 pe linie si apoi a facut Master si Doctorat in acelasi an la Cambridge. O gasesti aici. Si acum, cum sa-ti aduci aminte ce ai invatat:

Impartaseste acest articol si cu prietenii tai folosind butoanele de mai jos, pentru ca sunt sigur ca-ti vor fi recunoscatori ca i-ai ajutat. Multumesc!

Spune si altora!