Decizii…decizii…decizii…

Nu-i asa ca in zilele noastre avem multe decizii de luat? Si multe de facut…

Daca mai vrei sa-ti incepi o afacere si sa te rupi de statutul de angajat, asta iti umple cu siguranta toata ziua.

Bun, am multe de facut, toate-s importante, ce ma fac?

Prioritizarea Prioritatilor

Ti-ai stabilit o serie de obiective? Stii cum sa le formulezi corespunzator?

Nu tot ce ai de facut intr-o zi trebuie sa fie un obiectiv formulat cu data fixa. Pot fi si lucuri simple precum pregatirea unei mese.

Observa ceea ce ai de facut si gandeste-te:

 

1. Exista vreun obiectiv care daca nu este indeplinit, impiedica indeplinirea celorlalte?

Exemplu:
Daca nu ai ce manca si ce bea, s-ar putea sa fie nevoie sa mergi la cumparaturi cat mai curand inainte de a te apuca de proiecte.

sau

Daca nu achiti factura pentru energie electrica, asta iti poate aduce unele dificultati.

2. Am obiective care se pot desfasura in paralel?

Daca urmeaza sa faci un update la site si programatorii asteapta un feedback sau ai pe cineva care scrie articole si asteapta niste titluri, atunci inainte sa te apuci de proiectele ce tin strict de tine, poti sa pornesti catre indeplinire obiectivele la care lucreaza alte persoane si care doar asteapta cateva infromatii de la tine.

Un alt exemplu ar fi instalarea unui soft. Daca tot citesc acum o carte, ia sa-mi setez computerul sa instaleze windows-ul pentru ca de mult vreau sa faca asta.

 

3. Ce este cu adevarat important pentru mine?

Raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa fie factorul decisiv in strategia ta de prioritizare a prioritatilor, in viata de zi cu zi.

Ridicand stacheta mai sus, lucrul care ar trebui sa-ti dea acel drive sa faci ceea ce faci in fiecare zi, pe termen scurt, mediu si lung, este raspunsul la urmatoarea intrebare:

Daca ar fi sa stiu ca maine sigur voi muri, care este acel lucru pe care trebuie sa-l fac astazi?

Poate ca suna dramatic…Cand esti pus in fata parasirii acestei lumi, lucrurile care sunt importante pentru tine, acolo undeva in esenta ta, vor iesi la iveala.

Stai cu tine atat cat este necesar pana gasesti raspunsul la aceasta intrebare. Mergi in interior cat de mult poti si cand crezi ca nu mai poti ia o pauza.

Repeta acest proces de mai multe ori in zile diferite, pana cand primesti acelasi raspuns. Asa poti sa fii sigur ca raspunsul gasit este cel corect, fara vreo alta influenta.

.

Spune si altora!