Numele imperial al primului împărat al dinastiei Zhou, Regele Wu (周武王) şi al tatălui său, Regele Wen (周文王), sunt derivate din caracterele 文 (pronunţat wen) şi 武 (pronunţat wu).

 

Aceste două caractere împreună reprezintă o combinatie perfectă de aptitudini deţinute de o persoană: wen (文) se referă la mediul academic şi chestiuni civile, în timp ce wu 武 se referă la chestiuni militare şi arte marţiale.

 

Cineva care este în posesia celor două calităţi, numite 文武双全 (wen wu shuāng quán) în chineză, ar fi un savant de excepţie, precum şi un soldat puternic, un maestru atât al stiloului cât şi al sabiei.

 

Caracterul 文 este utilizat în combinatie cu alte caractere pentru a forma fraze, cum ar fi 文化 (wen hua) – cultură şi 中文 (zhong wen) – limba chineză.

 

Pe de altă parte, 武 este utilizat în combinatie cu alte caractere pentru a crea termeni asociaţi cu lupta şi războiul, cum ar fi 武器 (wu qi) – arme, sau 武术 (wu shù) – arte marţiale.

 

Regele Wen este, de asemenea, cunoscut pentru contribuţiile sale la Yi Jing (易经), un manual de preziceri şi unul dintre cele mai vechi…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!