Guan Zhong a fost un politician proeminent şi fondator al legalităţii în statul Qi în perioada Primăverii şi Toamnei în istoria Chinei. El a fost numit de Ducele Huang în calitate de prim-ministru în 685 î.Hr.. şi sub conducerea sa Qi a devenit cel mai puternic stat din această perioadă.

 

Guan Zhong şi Bao Shuya erau prieteni din adolescenţă. Recunoscând talentele lui Guan, care a crescut într-o familie săracă, Bao întotdeauna l-a îngrijit şi l-a tratat cu bunătate, chiar dacă, uneori, Guan îi lua obiectele personale. Bao Shuya a fost acela care mai târziu i-a recomandat Ducelui Qi să-l numească pe Guang ca prim-ministru. Guan a lansat modernizarea statalităţii Qi şi câteva alte reforme la scurt timp după numirea sa. Politicile sale l-au ajutat mai târziu pe Ducele Huang să devină un conducător măreţ în perioada Primăvarii şi Toamnei.

 

Guan a centralizat puterea statului, prin împărţirea ţării în anumite circumscripţii, care se subordonau departamentului central, care la rândul său, se supunea direct ducelui. După clasificarea populaţiei în patru grupe: oficiali guvernamentali, agricultori, meşteşugari şi negustori, Guan a elaborat o metodă mai eficientă pentru selectarea talentelor pentru angajarea în funcţii publice. El a modificat codul fiscal prin colectarea taxelor care se făce de multe familii, la fiecare familie în parte. Cu aceste reforme, Guan a transferat puterea în Qi de la clanurile cândva puternice ale aristocraţiei la un management centralizat profesionist.

 

Guan, de asemenea, consideră că…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!