Guan Yu a fost unul dintre cei trei fraţi ai Livezii de Piersici. Acesta s-a împrietenit cu Liu Bei, un producător de sandale din paie şi cu Zhang Fei, un măcelar bogat şi au jurat să fie fraţi loiali până la moarte. Liu Bei a devenit mai târziu primul rege al Shu-Han din cele Trei Regate, în timp ce Guan Yu nu numai că era bine cunoscut pentru abilităţile şi strategiile sale militare extraordinare, dar şi pentru echitatea şi loialitatea faţă de Liu Bei.

 

Când Liu Bei era doar un necunoscut, mica sa armată a fost învinsă de Cao Cao într-o bătălie şi împrăştiată. Nimeni nu ştia unde se află. Pentru a obţine siguranţa celor două soţii ale lui Liu Bei ce fuseseră capturate de Cao Cao, Guan Yu a fost forţat să se predea lui CaoCao.

 

Pentru a defăima loialitatea lui Guan Yu faţă de Liu Bei, Cao Cao a aranjat în mod deliberat o casă mică în care să stea nevestele lui Liu Bei şi Guan Yu. Spre uimirea lui, Guan Yu a stat fără odihnă în timpul nopţilor în afara reşedinţei, pentru a asigura paza familiei lui Liu Bei.

 

Impresionat de abilităţile lui Guan Yu şi de caracterul acestuia, Cao Cao a încercat să-l câştige de partea sa prin orice mijloace. L-a tratat pe Guan Yu cu mare respect, l-a numit general şi i-a oferit o mulţime de…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!