Han Xin a fost un militar faimos, care a avut o mare contribuţie la fondarea dinastiei Han. Provenind dintr-o familie săracă, a devenit un strateg genial şi a fost numit unul dintre cei „Trei magnifici ai dinastiei Han”.

 

În tinereţe, ambii părinţi ai lui Han Xin au murit şi el era foarte sărac. Fără a se lăsa descurajat de originea sa, a studiat cu perseverenţă strategia şi tactica militară, având marea ambiţie să devină într-o zi o personalitate. Fără nicio sursă de venit, era nevoit deseori să meargă la casele prietenilor pentru a cere de mâncare. În acele timpuri nu era faimos şi într-o zi a fost certat de soţia prietenului său şi nu a mai primit hrană de la ea. Astfel, a trebuit să meargă la râu pentru a prinde peşte, însă nici acest lucru nu i-a reuşit. A cerşit de la femeile ce spălau rufe la râu şi o doamnă în vârstă de acolo, fiind mai binevoitoare, i-a oferit ceva de-ale gurii.

 

Fiind sărac, Han Xin era discriminat adesea de către oamenii din jur. Odată a fost oprit în stradă de un grup de golani şi unul dintre ei i-a ordonat lui Han Xin să se târască între picioarele lui sau să-l ucidă cu sabia sa. Han Xin nu a vrut să-l omoare şi să plătească cu viaţa pentru el şi s-a târât printre picioarele huliganului în faţa mulţimii. Această întâmplare a rămas în istorie ca „umilirea lui Han Xin târându-se printre picioare”.

 

În 209 î.Hr., doi fermieri s-au revoltat împotriva dinastiei corupte Qin. În curând revoltele s-au răspândit peste tot în China. Han Xin s-a alăturat armatei rebele a statului Chu, dar nu a fost luat în serios de către ducele de Chu, oferindu-i-se doar funcţia de gardian. Fiind ofensat de un asemenea tratament, Han Xin…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!