Hua Mulan a fost o figură legendară în China antică, născută în perioada Dinastiilor de Nord şi de Sud. Povestea ei a fost iniţial descrisă într-un cântec popular de pe vremea acestor dinastii, însă nu şi consemnată de istorici ca făcând parte din istoria oficială a Chinei. Tocmai cântecul folcloric numit "Balada lui Mulan" a făcut ca istorisirea faptelor ei eroice să dăinuie peste milenii.

 

"Balada lui Mulan" povesteşte legenda lui Mulan într-o manieră nespus de limpede şi concisă. Se spunea în această baladă că în clipa când bătrânul tată al fetei primise ordin să plece pe front, Mulan s-a hotărât să plece ca ostaş pe front, în locul tatălui ei. În vechime, armatele chineze erau formate numai din bărbaţi aşa încât Mulan s-a deghizat în bărbat, pornind să lupte pe câmpul de bătălie. Mulţi ani de-a rândul, tânăra a suportat viaţa de militar, tăinuind faptul că era femeie.

 

S-a luptat vitejeşte în numeroase bătălii şi a dobândit o mulţime de recompense din partea armatei. Când şi-a terminat serviciul militar, împăratul a vrut să îi ofere un post de înalt demnitar la curtea imperială drept răsplată. Totuşi, ea a refuzat toate onorurile, cerând în schimb să i se permită întoarcerea în orăşelul ei natal, ca om de rând. În cele din urmă, Mulan a revenit acasă, revăzându-şi fericită familia. Apoi, a avut loc cea mai tulburătoare scenă: pe când Mulan îşi îmbrăca vechile straie de fată, stând înaintea soldaţilor ce o însoţiseră până acasă, toţi au rămas împietriţi, realizând că…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!