Hua Tuo (aproximativ 145-208 d.Hr.) este cunoscut drept cel mai remarcabil chirurg din istoria Chinei.

 

Trăind în timpul perioadei târzii a dinastiei Han de Est, Hua Tuo a asistat la corupţia guvernului, la apariţia dictatorilor militari, la inundaţii şi secetă, fără luarea măsurilor adecvate de prevenire şi atenuare, precum şi la dezastre epidemice. Hotărât să contribuie la viaţa oamenilor de rând, Hua Tuo a ales să devină medic în defavoarea unei cariere de oficial guvernamental.

 

Hua Tuo a practicat medicina în oraşul său natal şi a tratat mulţi pacienţi. El a crezut în simplitate şi a utilizat întotdeauna metodele cele mai simple pentru a vindeca. Potrivit povestirilor, acesta putea lua cantitatea exactă de plante fără a folosi cântarul. În cazul în care trebuia să recurgă, pe lângă medicamente, şi la acupunctură, aplica acele numai într-unul sau două locuri, cu efecte semnificative. Se spune că el practica qigong şi îi învăţa pe oameni "exerciţiile celor cinci animale", sistem care este încă practicat de oameni în China de astăzi.

 

Hua Tuo este considerat a fi descoperitorul anestezicelor, cu ajutorul cărora a efectuat mai multe operaţii. Legenda spune că odată a deschis…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!