Potrivit legendei chineze, Imparatul Galben (2698 i.e.n. – 2598 i.e.n.) a condus civilizatia chineza de la barbarie la civilizatie, iar chinezii il considera stramos al civilizatiei chineze.

 

Imparatul Galben a fost succesorul lui Shen Nong in privinta responsabilitatii mentinerii stabilitatii pe intreg teritoriul tarii. El a cerut oamenilor sa se stabileasca in bazinul Fluviului Galben si a schimbat modul lor de trai de la vanatoare la constructia caselor, domesticirea animalelor si cresterea culturilor.

 

In timpul domniei Imparatului Galben, oamenii s-au bucurat de o societate stabila si cultura s-a imbogatit. Din aceasta perioada dateaza multe inventii, inclusiv barci, vehicule, arme, ieroglife, muzica, calendarul, haine, medicina, aritmetica, ceramica, cresterea viermilor de matase, compasul si asa mai departe. Datorita acestor considerente, poporul chinez a considerat epoca Imparatului Galben ca temelia civilizatiei chineze. Imparatii care i-au urmat Imparatului Galben, cum ar fi Yao, Shun si Yu, Tang au fost cu totii descendentii lui.

 

Exista multe legende despre modul in care Imparatul Galben a urmat Calea Dao. In lucrarea sa "Cronici istorice", Istoricul Sima Qian, scria ca Imparatul Galben a primit ghidare divina, si era apreciat ca o persoana care a atins iluminarea.

 

Potrivit legendei, dupa ce a ajuns cu succes la iluminare…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!