Ai ajuns la varsta de 25 de ani, esti in plina tinerete si te pregatesti sa mergi mai departe spre varsta adulta. Cum ar trebui in mod specific sa-ti schimbi viata intr-un mod pozitiv?

 

Mai jos ai cateva puncte pe care sa le iei in considerare, cu lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci:

 

1. Nu mai trai in negare cand vine vorba de situatia ta financiara

Acei ani cand iti permiteai sa nu-ti pese aproape deloc de modul in care era sustinuta situatia ta finaciara, s-au terminat. A sosit momentul sa-ti asumi responsabilitatea si sa-ti faci un depozit in care sa pui bani deoparte, impreuna cu o viziune serioasa pe termen lung, care sa te duca cu mintea inclusiv pana la anii de pensie.

 

2. Nu mai petrece atat de mult timp “stand pe net”

Acest lucru poate fi dificil pentru ca in zilele noastre, se pare ca toata lumea este dependenta de internet. Il folosim sa gasim informatii, sa pastram legatura cu prietenii si de cele mai multe ori pe retelele de socializare in mod inconstient, pierzand prea mult timp. A sosit momentul sa tragi linia si sa stabilesti niste limite de timp. Ai putea chiar sa incerci sa stai o zi pe saptamana fara internet deloc.

 

3. Nu-ti mai cumpara haine ieftine

Ca adolescent si adult tanar, n-ar fi o problema sa-ti cumperi haine, le porti doar de cateva ori si apoi le schimbi dupa cum se schimba si moda. Totusi, acum ca ai o anumita varsta si probabil ca te indrepti catre primul loc de munca serios, a sosit momentul sa iei stilul personal mult mai in serios. Investeste in cateva articole de imbracaminte cheie, in loc sa cumperi lucruri noi la fiecare cateva saptamani.

 

4. Nu mai este nevoie sa multumesti pe toata lumea

A trecut perioada in care trebuia sa fii pe placul tuturor. Pana acum ar trebui sa ai o ideea destul de clara asupra lucrurilor pe care le poti si pe care nu le poti face, inclusiv limitele pe care le ai. Astfel, sa inveti sa spui “nu” este un pas important in drumul spre maturitate.

 

5. Nu mai iesi la intalniri cu persoane nepotrivite

Poate fi dificil sa gasesti pe cineva cu care sa-ti doresti cu adevarat sa-ti petreci timpul si caruia sa-i oferi atentia ta, insa in momentul in care ajungi in jurul varstei de 25 de ani, ar trebui sa ai o ideea destul de clara asupra a ceea ce-ti doresti de la un partener. Nu-ti mai pierde timpul in a experimenta cu oameni despre care stii, undeva in interiorul tau, ca nu sunt potriviti pentru tine. Fa un echilibru intre a fi realist si a avea o deschidere prea mare in a oferi sanse oamenilor.

 

6. Nu mai lua de bune sanatatea si tonusul corpului tau

Un corp tanar poate sa treaca cu usurinta prin nopti nedormite, alcool si mancare de tip fast-food in timpul facultatii, fara sa simta prea multe efecte secundare. Mergand spre 25 si apoi 30 de ani, corpul nu prea mai face fata.  A sosit momentul sa mananci mai sanatos, poate chiar sa elimini alcoolul si sa pui o limita clara asupra acelor zile in care stai pana tarziu in noapte.

 

7. Nu mai pune asa mare greutate pe ceea ce cred oamenii

Este normal sa ne facem griji in legatura cu ceea ce cred ceilalti despre noi. Nimanui nu-i place sa se simta judecat sau criticat. Totusi, daca ne facem prea multe griji in legatura cu opiniile celor din jur, asta ne poate face chiar sa nu dormim noaptea si chiar sa sacrificam ceea ce credem, pentru a ne trai viata in functie de ceea ce crede altcineva ca ar trebui sa facem. A sosit momentul sa prioritizezi si ceea ce crezi tu ca este corect.

 

8. Nu mai tine cu dintii de sperante si vise

Te gasesti cumva in situatia in care inca te tii agatat de aspiratii la care ar fi mai bine sa renunti? Sa fii realist nu inseamna sa nu mai visezi. Sa fii realist inseamna sa-ti dai seama ca visul tau ar trebui sa-ti asigure existenta in societatea aceasta. Daca alegi sa traiesti in padure sau calatorind cum apuci, atunci aceasta este o alta poveste. Dar daca vrei sa ramai in societate si sa-ti faci o familie la un moment dat, acest lucru inseamna responsabilitate. Asta inseamna sa fii realist.

 

Intr-un cuvant, daca visul tau nu poate fi monetizat intr-un mod in care sa poti trai normal, s-ar putea sa fie nevoie sa te apuci de ceva mai palpabil.

 

9. Nu mai da vina pe parintii tai

Desigur, fiecare am avut parte de parinti care nu sunt perfecti si probabil acestia au facut niste greseli fata de noi. Totusi, este foarte simplu sa picam in capcana in care sa dam vina pe parintii nostri pentru modul in care ne-au crescut sau pentru alte probleme cu care ne confruntam acum. Aceasta atitudine nu te ajuta deloc, ba chiar poate inrautati relatiile familiale.

 

10. Nu mai fi dezordonat

Inca iti mai petreci ore sa-ti cauti portofelul, telefonul mobil sau cheile? Ia-ti un angajament ca anul acesta sa-ti pui lucrurile in ordine. Este un semn de maturitate sa stii exact unde se afla lucrurile tale.

Be Sociable, Share!