Increderea in sine este o caracteristica pe care o dobandim si care ramane cu noi, indiferent de ceea ce se intampla. Odata cultivata, nu mai pleaca nicaieri.

 

In unele domenii ne descurcam foarte bine, ne-am cultivat o serie de abilitati si putem simti ca nu avem vreo dificultate in a gestiona eventualele dificultati pe care le-am putea intalni. Increderea in sine pe care o emanam in timp ce punem in practica cunostintele respective, se poate vedea din perspectiva celorlalti si chiar ii poate inspira.

 

In acelasi timp, cand nu am acordat atentie unor abilitati practice solide care sa stea in spatele actiunilor noastre, increderea in sine poate sa aiba si ea de suferit, pentru ca ne dam seama ca vorbele nu prea sunt sustinute de fapte.

 

Ca prim pas in directia cea buna, te invit sa tii cont de 8 lucruri simple ce creeaza un cadru pentru ca increderea in sine sa poata creste si intari in mod natural:

 

1. Concentreaza-te pe a te imbunatati pe tine, in loc sa te compari cu cei din jur;

2. Spune mai des “multumesc” si “imi pare rau”;

3. Cand simti ca nu-ti vine sa faci un anumit lucru, pur si simplu spune “nu”;

4. Sustine-ti ideile in care crezi intr-un mod asertiv;

5. Mentineti corpul in cea mai buna forma;

6. Zambeste si cultiva-ti o personalitate placuta, chiar si fata de straini;

7. Stai drept. Pozitia corporala influenteaza starea emotionala;

8. Seteaza-ti in fiecare zi mici obiective pe care sa le atingi. In timp ce faci asta, noteaza-ti si tine cont de tot ceea ce reusesti sa faci si sa duci pana la capat.

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Spune si altora!