Exista niste lucruri fundamentale pe care daca le schimbi, totul incepe sa se schimbe in viata ta. Practic vei putea inscrie cosuri precum Michael Jordan, sa joci golf precum Tiger Woods sau sa inoti precum Michael Phelps.

 

Ti-am starnit interesul?

 

Cei trei campioni de mai sus sunt exemple clare care au aplicat principiul pe care urmeaza sa ti-l spun. Acelasi principiu m-a ajutat sa-mi ating obiective dupa obiective, in domenii diferite.

 

Unii oameni au nevoie de foarte multi bani pentru a face ce-si doresc, cu cine doresc, cand doresc si sa poata contribui exact asa cum isi doresc. Daca asta-i important pentru ei, vor gasi o modalitate prin care sa o poata face.

 

Stiu ca poate suna simplu insa sunt oameni care pot pierde toti banii pe care ii au si mai devreme sau mai tarziu ii vor putea face din nou. Nu pentru ca sunt manipulativi, desi unii sunt manipulativi, ci pentru ca este un standard pentru ei, un standard pe care vor mereu sa-l atinga si astfel cauta modalitati sa-l faca posibil.

 

Care-i Secretul: Seteaza-ti standarde din ce in ce mai inalte!

 

Doar atat?  Mai este ceva in spatele acestui lucru.

 

De cat ori nu ti-ai spus ca o sa-ti setezi standarde mai inalte: “o sa ma apuc de sala”, “o sa fac suma asta de bani”, “voi crea o relatie fantastica cu cel de langa mine”, “imi voi construi o afacere fantastica” si apoi….nu ai motive destul de puternice si nu mergi pana la capat. Asta-i pentru ca nu ai sustinut acele standarde inalte cu ingredientul care le face reale: ritualurile sau obiceiurile.

 

Practic, iei acel standard si-l imparti in pasi mai mici, pasi care sunt abordabili in fiecare zi. Dupa ce incepi sa-i faci in fiecare zi, vei reusi sa iti atingi standardul din inertie. Cu fiecare mica victorie zilnica, iti inveti mintea si corpul sa reuseasca. In fiecare zi!

 

Asa ca indiferent ce se intampla in viata ta de zi cu zi, simti acea putere de a reusi. Nu este ceva fals sau inventat, ceva care doar iti spui, este ceva care vine din interiorul tau.

 

Ritualurile ne definesc si ne formeaza.

 

Daca stai sa te gandesti, cele mai multe rezultate pe care le-ai obtinut in viata, provin din ritualurile tale. Incepi cu un obiectiv, un standard, si ritualurile zilnice te duc la indeplinirea acestuia.

 

Gandeste-te la asta: Daca ai un corp asa cum iti doresti, probabil ca ai alte ritualuri zilnice decat daca nu ai ajuns inca acolo. Daca ai multe kilograme in plus, stim amandoi ca ai alte ritualuri decat daca ai un corp echilibrat fizic. Chiar complet diferite: alimentatie, sport, ritualuri zilnice de trezire, de activitate, etc.

 

Daca ai o relatie pasionala cu o femeie sau cu un barbat, ai ritualuri diferite atunci cand vii acasa fata de situatia in care ai o relatie care nu merge prea bine. In al doilea caz, poate ca imediat ce vii acasa intri pe facebook, iti verifici mail-ul sau nici nu prea mai dai pe acasa. Ritualurile sunt diferite.

 

Cand studiez persoanele care au succes, sunt curios care este standardul pe care si-l impun si care sunt ritualurile pe care le fac in fiecare zi, care-i ajuta sa se ridice la inaltime. Atunci cand ai succes sau ai parte de un esec, acestea nu se intampla din senin. Poate ca in unele situatii ar putea parea asa. Insa un esec, de exemplu, este constructia mai multor evenimente: nu te informezi cum trebuie, nu vrei sa iesi din zona de confort, nu te dezvolti personal, etc. Apoi cand are loc evenimentul negativ, exista tendinta de a da vina pe toti acei factori externi. Cand de fapt lucrurile care te-au adus in acea situatie sunt toti acei pasi mici pe care nu i-ai facut. Esti de acord?

 

De asemenea, exista ritualuri care iti aduc succes. Un numar de pagini citite in fiecare zi, un gest frumos zilnic pentru persoana din viata ta, sa vorbesti cu doi oameni noi in fiecare zi daca vrei sa-ti dezvolti abilitatile sociale, etc. In urma tuturor lucrurilor marunte, atunci cand se aduna, iti aduc succesul in viata in cele mai multe domenii. Oamenii sunt rasplatiti in public pentru acele lucruri mici facute in privat.

 

Cati oameni stiu ca de la 17 ani am inceput sa invat si sa aplic foarte multe informatii din NLP, psihologie sociala, dinamica sociala, inteligenta emotionala?

 

Intr-un interviu cu Michael Jordan, atunci cand era in plina cariera, la unul din meciurile sale, atunci cand a fost intrebat: “Michael, ce te face diferit de ceilalti, care-i acel lucru? Este un dar de la Dumnezeu, talent, indemanare, ce este?”, el a spus: “Sa va spun sincer, nu vreau sa par modest…da am mult talent, am multa indemanare, am lucrat foarte mult dar stii care este motivul de fapt? Standardele mele. In fiecare zi, cer mai mult de la mine decat s-ar astepta oricine altcineva de la un om. Nu concurez cu altcineva, ci concurez cu ceea ce sunt capabil sa fiu.” Interesant, nu-i asa?

 

Exista tendinta ca unii oameni sa-si coboare standardul. De ce? In functie de oamenii cu care te inconjori, asa vei deveni. Un motiv pentru care am inceput sa caut oameni care-si doresc mai mult si am inceput sa merg la cursuri, este pentru a ma inconjura cu oameni care au standarde inalte. Daca te inconjori cu oameni care au standarde scazute, risti ca ei sa te traga in jos.

 

Daca ai o viziune si nu ai ritualuri, inceteaza sa te mai minti. Fa ceva diferit si cauta sa iti creezi ritualuri pentru a-ti indeplini viziunea. Tiger Woods a inceput sa mearga la sala. Un jucator de golf la sala? Da! Acum oamenii incep sa-i modeleze ritualurile pe care el le-a dezvoltat ca unul din cei mai buni jucatori de golf. Michael Phelps, cel mai medaliat atlet din toate timpurile de la jocurile olimpice, prin persistenta, antrenament si ritualuri zilnice, reusea sa castige la o sutime de secunda in fata competitorilor sai.

 

Incepe sa-ti creezi ritualuri care te vor conduce pas cu pas catre ceea ce-ti doresti. Si daca iti doresti cu adevarat, chiar vei putea inscrie cosuri precum Michael Jordan.

Spune si altora!