Intelepciune Antica: Cei Opt Nemuritori si miturile legate de acestia sunt foarte raspandite in China. Descrisi in textele antice chinezesti referitoare la panteonul taoist, cei opt sfinti nemuritori (Ba Xian), acele fiinte nemuritoare, respectate si iubite de catre popor, au fost candva figuri istorice. Devenind sfinti, ei s-au eliberat de sentimentele, pasiunile, bucuriile si necazurile pamantesti.

 

Printre cei „Opt Nemuritori Chinezi” („Ba Xian”) a existat si o femeie – Ho Syangu (fecioara nemuritoare Ho). Ea este adesea reprezentata ca o fata frumoasa, cu o floare de lotus in mana sau cu ciuperci magice Linchzhi, sau mai rar – cu un flaut confectionat din lemn de piersic. In cealalta mina ea tine un cos plin cu flori. Ho este protectoarea spirituala a caselor si a gospodinelor.

 

Atributul lui Ho este floarea de lotus alb – in calitate de simbol al puritatii, care sta pe o tulpina lunga, indoita ca o bagheta sacra Jouy – bagheta pentru indeplinirea tuturor dorintelor. Potrivit unei alte versiuni, atributul ei este polonicul de bambus, pentru ca mama lui Ho o forta sa lucreze in bucatarie toata ziua. Din acest motiv ea este considerata drept protectoarea spirituala a femeilor casnice.

 

De mica Ho se caracteriza printr-o rabdare extraordinara, prin care l-a impresionat pe Lu Dongbin, care i-a devenit mentor si a ajutat-o sa urce in ceruri. Fiind foarte grabita, Ho a luat cu ea si polonicul sau.

 

Ho s-a nascut in provincia Syangu Huang, prefectura Yong (in prezent Leanin). Din copilarie, Ho parea ciudata, ea manca foarte putin, deoarece Lu Dongbin, anticipand viitorul ei neobisnuit, i-a dat sa guste dintr-o piersica magica. a mancat doar o jumatate din piersica, dar legenda afirma ca nu mai simtea foamea si aproape nu avea nevoie de hrana pamanteasca.

 

Legendele mai afirma ca pe timpurile Imparatesei Tang…

 

Pentru a citi in continuare articolul, intrati aici.

Spune si altora!