Când vine vorba despre ceai, Lu Yu este o persoană importantă căreia trebuie să-i mulţumim. Pentru realizările sale, el a fost recunoscut ca Înţeleptul ceaiului timp de secole în istoria Chinei.

 

Lu Yu a trăit între 733 – 804 d.Hr., în dinastia Tang din China. Conform înregistrărilor, el a fost adoptat de un stareţ de la un templu de pe malul unui lac, unde Yu a fost găsit abandonat la vârsta de 3 ani.

 

Stareţul era un renumit călugăr Tang, care excela în cultura ceaiului. El l-a învăţat pe Lu Yu cum să cultive ceaiul, cum să aleagă ceaiul şi cum să facă ceaiul. Astfel, Lu Yu a devenit foarte interesat încă din copilărie de arta ceaiului.

 

Lu Yu a învăţat multe lucruri de la călugăr, inclusiv caracterele chinezeşti, literatură şi scripturi budiste. În ciuda faptului că a fost crescut la templu, Lu Yu nu a devenit călugăr. În schimb, el a devenit un intelectual educat şi bine informat. Cu toate acestea, el nu urmărea câştigurile materiale sau faima.

 

Pentru Lu Yu, ceaiul simboliza armonia şi unitatea misterioasă a universului. El şi-a dedicat viaţa artei ceaiului şi a adus o mare contribuţie la dezvoltarea ceaiului. Cartea sa, cunoscută sub numele de Cha Jing în chineză şi de Esenţa ceaiului în limba română, a devenit prima monografie despre ceai din lume.

 

Dependent de arta ceaiului, Lu Yu a acordat o atenţie deosebită şi apei din care se prepară ceaiul.

 

Se spune că intr-o zi pe Yu l-au vizitat nişte prieteni, cu care urma să bea un ceai împreună. "Am auzit că apa dintr-o zonă specială a râului Yangtze este cea mai bună pentru ceai", a spus un prieten. "Şi acum îl avem pe Lu Yu, cel mai faimos specialist în arta ceaiului. Ce coincidenţă minunată să avem două din cele mai bune lucruri aici. Este o oportunitate rară."

 

Prin urmare, a fost trimis un soldat să aducă apă, în timp ce Lu Yu pregătea…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!