Jiang Ziya (1152 i.Hr.) este cunoscut ca fiind consilierul Regelui Wen al Regatului Zhou.

 

La varsta de 32 de ani, Jiang Ziya s-a retras pe un munte pentru cultivare taoista. La acea vreme, dinastia Shang era in stare permanenta de razboi. Unul din motivele pentru care s-a retras in munti, a fost dorinta de a evita razboiul.

 

Dupa 40 de ani de cultivare in scoala taoista, el a revenit din munti. A trebuit sa caute refugiu in casa unui prieten. Era nevoit sa faca diferite lucruri pentru a-si castiga existenta, cum ar fi confectionarea cosurilor de bambus, prelucrarea graului si comercializarea fainii, vanzare vitelor, prevestirea viitorului si asa mai departe. Cu toate acestea, nu isi putea pastra mult timp locul de munca si esua repede de fiecare data. Astfel sotia deseori il dojenea.

 

Mai tarziu a servit ca ofiter la curtea ultimului domnitor al dinastiei Shang, imparatul Zhou, care a fost un conducator tiranic, dependent de alcool si femei. Jiang Ziya a ajuns la concluzia ca sfarsitul dinastiei Shang este aproape.

 

El a decis sa se mute cu sotia lui in Regatul Zhou condus de Regele Wen. Totusi, sotia nu a vrut sa mearga cu el, banuind ca sotul sau nu era o persoana capabila. Prin urmare, a plecat singur in Regatul Zhou.

 

Jiang Ziya mergea in fiecare zi sa pescuiasca la rau. Avea o undita lunga, dar…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!