Unul dintre cei Opt Nemuritori, Lu Dongbin i-a promis patriarhului taoist, Zhong Li Quan, ca se va stradui sa salveze cit mai multi oameni de la suferintele lumesti. Intr-o zi i-a venit un gind ca a trecut foarte mult timp si el inca nu a reusit sa salveze nici un om.

 

Lu Dongbin a plecat in regiunea Yueyan si s-a deghizat intr-un batrin care vindea ulei.

 

A planificat urmatoarele: „Daca cineva va cumpara ulei de la mine si nu ma va ruga sa-i torn un pic mai mult, pe acela il voi salva”.

 

Asa a vandut ulei timp de citeva zile. In aceasta perioada a avut o multime de cumparatori si toti cereau ulei in plus, cu exceptia unei femei in varsta, care tot timpul era satisfacuta, indiferent de cat de mult ulei ii turna.

 

Lu Dongbin s-a bucurat si s-a gandit ca in aceasta lume exista totusi om demn de a fi salvat. El a intrebat-o pe batrina: „Toti cumparatorii au dorit sa primeasca mai mult ulei, de ce nu ma rogi sa-ti torn si tie mai mult?”. La care femeia a raspuns: „Un vas de ulei imi este suficient si tie doar iti vine greu sa vinzi uleiul, cum iti pot cere mai mult?”

 

Ceva mai tirziu femeia i-a a adus lui Lu Dongbin vin in semn de recunostinta.

 

Atunci marele nemuritor a decis sa o salveze. In curtea femeii era o fintina, in care el a aruncat cateva boabe de orez si i-a spus femeii: „Poti vinde aceasta apa din fantana si sa devii bogata”. Batrina i-a cerut sa stea mai mult la ea, dar el a refuzat si a plecat.

 

Femeia s-a uitat in jos si a vazut ca…

 

Pentru a citi in continuare articolul, intrati aici.

Be Sociable, Share!