Update:

Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa-ti maresti puterea de concentrare si sa reusesti sa ai o minte clara si focusata: >>> click aici <<<

* * *

Astazi iti vorbesc despre urmatoarele exercitii. Le-ai facut pe primele trei? S-ar putea sa nu fie o idee prea buna daca treci mai departe fara sa-ti antrenezi creierul in prealabil.

 

Inainte de a alerga la maraton, este important sa-ti construiesti o baza musculara si de antrenament solida, astfel incat cursa sa fie dusa cu succes pana la capat.

 

OK, mareste-ti puterea de concentrare:

 

Exercitiul de concentrare numarul 4.

Alege un cuvant aleator. Orice cuvant iti doresti. Cu cat este mai interesant, ca atat mai bine. Incepe sa repeti acel cuvant in mintea ta, din nou si din nou. Daca iti apare cumva un alt cuvant in minte, ia-o de la capat. Cand poti repeta acelasi cuvant timp de 10 minute fara nicio intrerupere, atunci acest execitiu este finalizat.

 

Exercitiul de concentrare numarul 5*.

Alege un obiect potrivit, cum ar fi un fruct, de exemplu. Petrece cel putin 10 minute examinandu-l pe toate partile. Concentreaza-ti intreaga ta atentie asupra acestui exercitiu. Obiectivul este ca obiectul (fructul) sa ti se intipareasca cat mai complet in memorie, cu cat mai multe detalii cu putinta.

 

Examineaza-l din toate unghiurile, lasand deoparte orice gand care ar putea incerca sa-ti patrunda in minte, in timp ce faci acest lucru. Intreaga ta atentie si focusare ar trebui sa fie indreptata catre examinarea si memorarea obiectului ales, cu cat mai multe detalii. Doar atunci cand ai memorat obiectul complet, doar atunci mergi mai departe la urmatorul exercitiu.

 

*Indiciu: un exercitiu ce te ajuta sa-l faci pe 5 mai usor

 

Exercitiul de concentrare numarul 6

Inchide ochii, concentreaza-te si vizualizeaza obiectul ales la exercitiul 5, cat mai realistic cu putinta. Vizualizeaza obiectul exact in acelasi in mod in care acesta ti-a aparut in fata ochilor atunci cand l-ai analizat mai inainte, facandu-l sa para atat de real, incat iti vine sa intinzi mana si sa-l apuci. Daca intalnesti vreo dificultate, intoarce-te la execitiul 5 si memoreaza obiectul pentru inca 10 minute.

 

Acest ultim exercitiu de concentrare este unul foarte valoros pentru portofoliul tau de abilitati mentale.

 

Dupa ce ai dus cu succes pana la capat acest ultim exercitiu de concentrare folosind obiectul ales initial, repeta acelasi exercitiu folosind diferite obiecte, avand forme, marimi si culori diferite.

 

Imbina aceste exercitii cat si cele din articolul anterior, cu jocuri mentale dovedite stiintific, ce-ti stimuleaza diferit emisferele cerebrale.

~~~***~~~

Am adunat cele mai bune tehnici de concentrare pe care le-am aplicat de lungul timpului si le-am pus intr-un singur eBook. Pe langa exercitii practice, vei intalni informatii pe care nu le gasesti nicaieri pe webite. Te vor ajuta sa-ti transformi mediul si stilul de lucru, astfel incat sa reusesti cu usurinta sa te concentrezi atunci cand vrei sa muncesti, sa petreci timpul cu familia, sau sa te bucuri de un hobby. 

 

Apasa butonul buy si intra in posesia eBook-ului “Mareste-ti Puterea de Concentrare” sau arunca o privire chiar acum peste acest eBook, dand click aici.

Urmatorul articol pe acest subiect

Spune si altora!