Meditatia si efectele acesteia asupra mintii si corpului incep sa patrunda din ce in ce mai mult si in societatea moderna.

Acest lucru mi se pare fantastic! Avand in vedere ca viteza si modurile in care primim informatii a crescut considerabil, mintea noastra este foarte aglomerata; tocmai de aceea, momentele de regenerare sunt bine venite.

 

De la Steve Jobs, Eva Mendes, Richard Gere, Angelina Jolie, Demi Moore, Arnold Schwarzenegger pana la Hugh Jackman si Madonna, toti acestia au descoperit efectele pozitive si ei chiar afirma ca meditatia a devenit o sursa de inspiratie, creativitate, energizare si o buna dispozitie per total.

 

Din iunie 2012 o practic si eu. Cautand ce inseamna, cum o poti face si ce trebuie sa faci, am gasit atat de multe informatii incat nu mi-a venit sa cred cum un lucru atat de simplu poate fi expus in atat de multe cuvinte, chiar si carti intregi.

 

Ceea ce urmeaza sa-ti spun este doar intelegerea mea. Modul in care am invatat sa practic meditatia mi-a adus beneficii fantastice asupra mintii si a corpului. M-a ajutat sa ma recuperez dintr-o perioada ce m-a daramat destul de rau.

 

De asemenea au fost scrise doua carti pline cu testimoniale ale oamenilor din toata lumea ce s-au schimbat la nivel fundamental, mental cat si fizic, practicand meditatia astfel. Daca ti-am starnit curiozitatea, lasa-mi un comentariu mai jos si-ti voi raspunde cu link-urile catre cele doua carti. Apropo, sunt oferite gratuit in format .pdf.

 

OK, ce este meditatia si cum poti ajunge sa o practici?

 

Albert Einstein a spus urmatorul lucru: “Daca nu o poti explica in termeni simpli, atunci nu o intelegi destul de bine

 

Am de gand sa aplic acest lucru.

 

Aseaza-te in pozitia sezut, spatele drept fara sa fii rezemat, privirea inainte, mainile pe picioare si de preferat, ochii inchisi.

 

Exista un drum pe care cei mai multi oameni il parcurg, de la meditatie superficiala la meditatie profunda. In momentul in care privesti in interior si renunti la conflictele pe care le ai cu alte persoane, renunti la dorinte, emotii si atasamente care doar te arunca in valuri nesfarsite de ganduri, doar atunci vei reusi sa meditezi cu adevarat si mintea ti se va goli complet.

 

Suna simplu insa aplicarea s-ar putea sa nu fie chiar asa de simpla. Este un drum care poate fi mai lung s-au mai scurt. Depinde doar de tine.

 

Asta inseamna ca nu trebuie sa-ti mai doresti nimic pe lumea aceasta, sa nu mai ai emotii, sa nu mai zambesti niciodata, sa nu-ti mai pese de nimeni si de nimic? Nu, nu la asta ma refer. Poti sa faci cariera, sa ai un business de succes, familie, prieteni, te poti distra alaturi de ei si in acelasi timp poti sa meditezi profund.

 

Meditatia reprezinta aplicarea unui principiu simplu de cat mai multe ori.

Lasa deoparte tehnicile, vizualizarile sau alte lucruri de acest gen. Acestea doar iti indreapta atentia catre exterior. Aplica-le si observa daca reusesti sa ai o minte linistita cand meditezi.

 

Meditatia este un moment de introspectie foarte bun. Iti va scoate la iveala toate acele ganduri, dorinte, pofte, conflicte, emotii care-ti tin mintea ocupata. Atunci cand iti indrepti atentia catre interior si renunti treptat la toate acestea, starea in care meditezi devine din ce in ce mai profunda.

 

Ia-o usor. Nelinistea sau dorinta de a face acest lucru mai repede s-ar putea sa devina o piedica atunci cand vrei sa inveti cum sa meditezi.

Be Sociable, Share!