Creatorii jocului minecraft au anuntat ca au ajuns la 33 de milioane de utilizatori la 1 septembrie 2013. Dupa ce m-am uitat mai atent si am citit ceva mai mult, mi-am dat seama de ce minecraft este mai mult decat un joc.

 

Fiind obisnuit cu jocuri care au o grafica impecabila ce copiaza foarte fidel realitatea, in momentul in care mi-am aruncat ochii asupra acestui joc, mai precis cand l-am vazut pe fratele sotiei mele jucandu-l, am spus ca nu-mi place deloc. Apropo, el are 10 ani. Ce a cauzat atata valva in jurul acestui joc? Pai, mai intai:

 

Ce Este Minecraft?

Acest joc este practic o lume facute din cuburi din diferite materiale: pamant, piatra, nisip, lava, si altele. Aproape toate pot fi folosite ca blocuri pentru constructii si cateva pot fi transformate in alte materiale folositoare: lemn, fier, diamant, etc.

 

Cand joci minecraft, trebuie sa supravietuiesti folosind blocuri pentru a-ti construi un adapost (ce poate fi cat de simplu sau complicat doresti), sa transformi materialele brute in arme precum sabii, armuri, arcuri si sageti pentru a dobora diferiti monstri (scheleti, zombie, etc.).

 

Fenomenul Minecraft

Desi am enuntat mai sus scopul jocului, spre surprinderea multora dintre noi, jucatorii minecraft se preocupa in principal de constructia de castele, monumente celebre si chiar orase.

 

Publicul tinta consta in principal din baieti cu varsta intre 9 si 15 ani. Acest joc te poate ajuta sa treci peste aparentele diferente dintre noi. Am citit relatari in care profesorii spuneau ca unii dintre baieti nu prea se intelegeau bine la scoala, insa minecraft i-a adus impreuna. In timp ce se joaca, acestia isi folosesc microfoanele pentru a comunica in loc sa tasteze.

 

Stimuleaza Creativitatea si Gandirea Logica

Multi copii au inceput sa se documenteze si sa invete cum sa intretina un server de minecraft. Daca stai sa te gandesti putin, acest lucru nu este un lucru simplu. Multi au invatat sa foloseasca comenzile cu slash (“ / ”) prin care pot instala diferite texturi pentru ca mediul sa arate diferit si isi pot crea propria infatisare.

 

Pot gasi servere prin care sa se joace impreuna, folosesc email-ul pentru a-si organiza sesiunile de joc si folosesc Skype pentru a comunica unii cu ceilalti in loc sa comunice in scris. De asemenea, inregistreaza, editeaza si isi urca propriile video-uri pentru a impartasi experienta lor cu ceilalti copii din lumea intreaga.

 

Un tata spunea ca fiul sau a facut cunostiinta cu cateva concepte de baza ale calculatoarelor jucand minecraft. Acesta a afirmat ca a avut cateva discutii cu fiul sau legate de logica Booleana (AND / OR / NOT , etc.), un subiect destul de avansat pentru a-l discuta cu un copil de noua ani.

 

Calatoria prin Poveste

Pe mine unul ma fascineaza creativitatea si simtul artistic al unora dintre jucatorii de mincraft. Atunci cand ai la dispozitie doar niste cuburi, sa creezi asemenea constructii, trebuie sa-ti dezvolti simtul vizual destul de bine pentru a face asa ceva. Ai mai jos cateva exemple.

<< Clic pentru a vedea imaginea mare >>

 

Minecraft este atat de popular pentru ca te lasa sa-ti creezi propria poveste si o poti modela exact asa cum doresti, pana la cel mai mic detaliu. Poate ca nu arata prea bine din punctul de vedere al graficii, insa pentru ca te lasa sa-ti creezi in amanunt propria calatorie, acesta este dupa pararea mea motivul pentru care minecraft este mai mult decat un joc.

Be Sociable, Share!