Plecam in aceasta calatorie de la premisa: creierul nostru invata in continuu. In momentul in care ne-am format anumite obiceiuri, impulsul neuronal va forma o cale continua si ne ofera mereu acelasi rezultat, aceeasi emotie. Uite cum se intampla acest lucru:
Impulsul circula de-a lungul unui nerv, apoi ajunge intr-o intersectie (sinapsa). O poate lua in doua directii.
.
Acesta directie cauzeaza durere, tristete.
.
Daca este folosita des, creierul se adapteaza si se reconstruieste. Aceasta este neuroplasticitatea.
.
De asemenea, daca incepi sa folosesti sau sa construiesti o alta cale si o folosesti des, creierul se reconstruieste destul de rapid pentru a face aceasta calatorie mai usoara.
.
Astfel, foloseste mai des caile “bune” pentru a obtine ceea ce-ti doresti in viata.
In urmatoarea oprire din cadrul calatoriei noastre, vom intra in partea stiintifica a neuroplasticitatii, vei afla exemple din viata reala si metode foarte faine prin care iti poti antrena creierul.
Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like. In dezvoltarea ta, ce informatii/descoperiri interesante ai gasit legate de capacitatile creierului. Impartaseste-le mai jos intr-un comment. |
Simplu, la obiect si foarte bine explicat 🙂
Ce frumoase sunt desenele. Nu credeam ca pot gasi un proces stiitific explicat intr-un mod asa frumos.
Pana si un copil mic poate intelege. Nu ma intelege gresit, este un lucru bun.
Am niste persoane care s-ar putea sa-si doreasca sa foloseasca aceasta prezentare simpla intr-un proiect de-al lor despre neurologie. O sa le spun sa va dea email pentru a va cere acordul. multumesc pt articol.
Am acea senzatie placuta cand citesti un articol bine structurat si ai inteles totul 🙂 multumesc