De ce sa nu-ti setezi obiective pe 2016? In momentul in care faci asta doar pentru ca asa face toata lumea, sau pentru ca asa au facut si ceilalti prieteni care fac dezvoltare personala, sau pentru ca asa a spus nu stiu cine, tot ceea ce faci este sa te ignori pe tine.

 

Procesul stabilirii unor obiective este unul personal, doar pentru tine, sau cel putin pana in faza in care le aduci in forma lor finala. Stiu, sunt situatii in care daca iti stabilesti un obiectiv si il spui la cat mai multa lume, acest lucru te poate responsabiliza sa treci la actiune. Insa exista o serie de elemente de care este foarte important sa tii cont inainte sa te asezi la birou, sa inspiri profund de doua trei ori si sa te apuci sa-ti formulezi obiective pe 2016.

 

La cursuri ii invatam pe oameni sa gandeasca in ansamblu, sa priveasca imaginea de ansamblu si sa treaca printr-un proces de autodescoperire, inainte de a-si seta orice obiectiv. De ce? Pentru ca daca nu faci asta, risti ca pe termen lung obiectivul sa nu ti se indeplineasca sau sa nu te implineasca. Poate ca-ti vine sa spui: “Da, dar un proces de autodescoperire autentic poate dura toata viata.” Da, ai dreptate. Eu nu ma refer la acea calatorie. Cand vine vorba de obiective, procesul de autodescoperire consta in cateva elemente pe care le vei regasi in clipul video de mai jos. Vei observa cum le poti pune pe toate cap la cap, astfel incat sa fii pregatit si sa-ti dai cea mai buna sansa sa reusesti, dupa ce ti-ai stabilit obiective pe 2016:

Impartaseste acest articol cu prietenii tai folosind butoanele de mai jos, pentru ca sunt sigur ca-ti vor fi recunoscatori ca i-ai ajutat sa nu-si stabileasca obiective pe 2016, inca. Multumesc!

 

Spune si altora!