Update: 

Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa adormi usor si sa ai parte de un somn profund si odihnitor >>> click aici <<<

* * *

Urmatoarea tehnica am invatat-o de la un tip ce este pasionat de minte, vise si experientele din timpul viselor. A studiat destul de mult cum functionam noi ca organisme biologice si ce se intampla in mod specific atunci cand dormi.

 

Sunt foarte putini oameni care aplica in mod constient aceste trucuri simple insa toti suntem programati sa le facem la nivel inconstient. Numai ca mintea noastra trebuie sa aiba anumite conditii indeplinite pentru a realiza aceste actiuni. Acest program poate fi suprascris si voi impartasi cu tine cum:

 

Exista trei elemente de luat in seama:

 

–          Modul in care respiri atunci cand esti in somn profund

–          Miscarile corpului (ochilor)

–          Relaxarea mandibulei

 

Modul in care respiri atunci cand esti in somn profund

Este un stil de respirat specific si sunt sigur ca l-ai vazut la multa lume. Se inspira usor, aproape fara zgomot si se expira destul de repede si in forta.

 

La mine este ceva de genul : 

 

 

Cel mai bine este sa pornesti un dispozitiv de inregistrare si sa-l pui undeva aproape de locul unde dormi cu capul. Astfel vei asculta cu exactitate modul in care respiri. Iti spun imediat ce faci cu acest lucru.

 

Miscarile corpului (ochilor)

Inainte sa intram in somn profund, corpul nostru este complet nemiscat. Desigur, nu asta este conditia absoluta. Daca simti ca trebuie sa te scarpini sau vrei sa intorci pe o parte, fa-o fara nicio problema.

 

Partea importanta este miscarea ochilor. Inainte de Stagiile 3 & 4, ochii raman complet nemiscati. Cu putin execitiu acest lucru devine foarte usor de realizat.

 

Relaxarea mandibulei

Daca te-ai uitat la cineva care doarme, ai observat ca mandibula sa este relaxata. Unii au si gura deschisa insa acest lucru nu este necesar. Doar relaxata astfel incat dintii sa nu se atinga. Acesta este probabil un impuls natural al corpului atunci cand se relaxeaza pe deplin si complet.

 

Toate Impreuna

Data viitoare cand vrei sa te indrepti cu pasi rapizi catre un somn profund, fa urmatoarele lucruri:

 

–          Inspira si expira in modul specific respiratiei somnului profund

–          Pe cat posibil, mentine-ti ochii nemiscati

–          Relaxeaza-ti mandibula

 

Emotiile Asociate cu Patul

Asta-i una interesanta pentru ca, fara sa vrem, riscam sa asociem patul cu certuri, stari de nervi, tristete, anxietate sau orice alta stare ce te impiedica sa intri in somn profund.

 

Cum se intampla asta? Pai simplu! Ti s-a intamplat vreodata ca atunci cand asculti o anumita melodie, aceasta sa declanseze in tine una sau mai multe emotii specifice (Joe Cocker – “You can live your hat on”)? Sau cand simti mirosul de paine proaspata? Sau cand vezi pe strada o femeie batrana ce vinde flori.

 

Atunci cand stai in pat cu partenerul/partenera si va certati, acea stare emotionala prin care treci risti sa se asocieze cu patul. Sau daca te uiti la un film de aventura stand intins in pat si apoi incerci sa dormi, s-ar putea sa intalnesti anumite dificultati.

.

CPS-somn-sex

In NLP, acest proces se numeste Ancorare.

.

De aceea, foloseste patul doar pentru somn si sex. Atat!

 

Autohipnoza

Poate ca suna pompos, complicat, psihologic sau ca ai avea nevoie de vreo facultate. Nu, nu-i asa. Trebuie doar sa stii care sunt tiparele de limbaj. Milton Erickson a dezvoltat foarte puternic acest domeniu. Pe internet cat si in sectiunea Resurse gasesti destula literatura si materiale video prin care poti aprofunda. 

 

Voi scrie cel putin un articol despre tiparele de limbaj hipnotic.

 

Particular pentru somn acestea sunt o serie de variante pe care ti le poti spune pe un ton calm si relaxat:

 

 In timp ce stau intins/a in pat, cu fiecare inspiratie si cu fiecare expiratie, ma relaxez din ce in ce mai profund…imi las toate gandurile deoparte, toate grijile deoparte…si daca tot fac asta, ma pot relaxa si mai mult…acum

 

E doar un exemplu. Care functioneaza!

 

Si acum, la sfarsitul calatoriei noastre prin taramurile somnului, iti ofer un ultim suvenir:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like.

Ce ai reusit sa aplici din ceea ce ai citit din seria articolelor despre somn? Care este experienta prin care ai trecut? Scrie raspunsul mai jos intr-un comment.

 

Be Sociable, Share!