Mult timp am crezut ca o viata plina de activitati este o viata implinita. Pe de o parte asa este, pe de alta nu. Conteaza calitatea, nu doar cantitatea.

 

In lumea virtuala obtinem ceea ce ne dorim mult mai repede decat in realitate. Asta inseamna ca ajungem mai rapid la emotia placuta pe care o cautam. Acest aspect poate ca suna ca un lucru bun: “Ma simt bine, imi indeplinesc sarcinile, castig bani, care-i problema?” Problema este ca fiecare castig vine la pachet cu o pierdere, la fel cum fiecare actiunea are o reactiune.

 

Lumea virtuala ne-a prins atat de mult in vartejurile sale emotionale, incat abia recent ne-au fost scoase in evidenta posibilele efecte nocive pe care le putem simti in viata noastra. Mai jos gasesti cateva dintre ele ce te vor ajuta sa-ti amintesti de lucrurile importante din viata:

 

1. Ii judecam mult pe cei din jur, insa petrecem putin timp observandu-ne pe noi insine si lucrurile pe care le-am gresit;

2. Trecem prin prea multe testari si examene de-a lungul vietii si avem partea de prea putine intelegeri despre noi insine si lumea din jur;

3. Avem multi prieteni pe Facebook insa putini in viata reala;

4. Petrecem mult timp pe retelele de socializare, insa prea putin cu familia;

5. Muncim multe ore insa dormim din ce in ce mai putin;

6. Avem prea multe sentimente negative fata de cei din jur si prea putina compasiune;

7. Ne setam prea multe obiective si facem prea putine lucruri practice pentru acestea;

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Spune si altora!