Regele Wu Zhou a fost fiul regelui Wen al Regatului Zhou. In anul doisprezece de la succesiunea sa la tron regele Wu a fondat dinastia Zhou (1122 iC – 222 iC). Aceasta dinastie a durat 900 ani si a avut treizeci si sapte de imparati, inainte de a fi cucerita de dinastia Qin in anul 221 iC.

 

Dinastia Zhou a fost nu numai cea mai lunga dinastie din istoria Chinei, dar, de asemenea, perioada de glorie a civilizatiei chineze antice. Filosofiile confucianiste si taoiste dezvoltate in timpul dinastiei Zhou, au influentat generatii intregi in istoria chineza. La inceput, regele Wu l-a intrebat pe Jiang Ziya, consilierul sau militar, daca exista o metoda in lume, simpla in pastrare, facila in operare si eficienta in utilizare, cu scopul de a lasa generatiilor viitoare posibilitate de conservare a fondului national creat de stramosi. Jiang Ziya a spus regelui Wu ca exista o metoda intr-o carte, mostenita de la regii precedenti, si ca trebuie sa fie foarte sincer si respectuos fata de metoda inainte de a citi aceasta carte.

 

Trei zile mai tarziu, regele Wu a imbracat coroana si s-a ridicat cu fata la est. Cu respect l-a rugat pe Jiang Ziya sa-i acorde cartea. Astfel, Jiang Ziya a inceput sa citeasca: "Cine este sarguincios in administrarea natiunii, respecta cerul si isi elimina neglijenta si dorinta spre confort, isi va vedea afacerile prosperand. Cine este neglijent in angajamentele sale…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!