Cand sunt fata in fata cu dorinta de a cumpara un anumit lucru, cei mai multi oameni se gandesc doar ca si-l doresc si ca si-l permit, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa-l cumpere.

 

Redu numarul cumparaturilor facute din impuls, folosind testul simplu de mai jos.

 

Acesta reprezinta o metoda foarte buna prin care sa privesti dintr-o perspectiva diferita importanta financiara pe care o dai lucrului pe care doresti sa-l cumperi. Cum functioneaza? Este foarte simplu:

 

Cand iei in considerare ideea de a cumpara ceva anume, imagineaza-ti ca vine la tine o persoana pe care nu o cunosti si-ti ofera urmatoarea alegere: poti sa primesti in acel moment valoarea in bani sau chiar obiectul in sine. Nu amandoua. Trebuie sa alegi una sau alta.

libris.ro%20

 

Care din cele doua valoreaza mai mult pentru tine? Valoarea in bani a ceea ce vrei sa cumperi sau obiectul in sine? Ce ai alege sa primesti dintre cele doua?

 

Daca ar veni la tine un strain si ti-ar oferi 15 RON ca sa nu-ti cumperi acel sandwich, probabil ca i-ai spune "multumesc, dar chiar imi place acest sandwich la micul dejun". Dar daca ai impulsul de a cumpara un televizor HD nou sau un computer si raspunsul ar fi "Hmmm….700 de EURO m-ar ajuta sa achit niste rate sau as putea face ceva mai bun cu ei…", probabil ca este o idee mai buna sa folosesti acele fonduri sa rezolvi probleme mai importante.

 

Ce metode folosesti pentru a face economii si de a tine in frau impulsul de a cumpara? Lasa-ne mai jos intr-un comentariu pe cea pe care o preferi cel mai mult.

Spune si altora!