Cand sunt fata in fata cu dorinta de a cumpara un anumit lucru, cei mai multi oameni se gandesc doar ca si-l doresc si ca si-l permit, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa-l cumpere.

 

Redu numarul cumparaturilor facute din impuls, folosind testul simplu de mai jos.

 

Acesta reprezinta o metoda foarte buna prin care sa privesti dintr-o perspectiva diferita importanta financiara pe care o dai lucrului pe care doresti sa-l cumperi. Cum functioneaza? Este foarte simplu:

 

Cand iei in considerare ideea de a cumpara ceva anume, imagineaza-ti ca vine la tine o persoana pe care nu o cunosti si-ti ofera urmatoarea alegere: poti sa primesti in acel moment valoarea in bani sau chiar obiectul in sine. Nu amandoua. Trebuie sa alegi una sau alta.

 

Care din cele doua valoreaza mai mult pentru tine? Valoarea in bani a ceea ce vrei sa cumperi sau obiectul in sine? Ce ai alege sa primesti dintre cele doua?

 

Daca ar veni la tine un strain si ti-ar oferi 15 RON ca sa nu-ti cumperi acel sandwich, probabil ca i-ai spune "multumesc, dar chiar imi place acest sandwich la micul dejun". Dar daca ai impulsul de a cumpara un televizor HD nou sau un computer si raspunsul ar fi "Hmmm….700 de EURO m-ar ajuta sa achit niste rate sau as putea face ceva mai bun cu ei…", probabil ca este o idee mai buna sa folosesti acele fonduri sa rezolvi probleme mai importante.

 

Ce metode folosesti pentru a face economii si de a tine in frau impulsul de a cumpara? Lasa-ne mai jos intr-un comentariu pe cea pe care o preferi cel mai mult.

Be Sociable, Share!