Un batran pe nume Wei din Changzhou si-a dedicat toata viata pentru a trata oamenii prin metodele medicinei traditionale chineze. Avea bunatate si dragoste pentru oameni. La el veneau atat oameni saraci cat si oameni bogati. El nu refuza pe nimeni niciodata si nu astepta vreo rasplata. De la saraci nu lua nimic, ci din contra, le dadea medicamente si bani de buzunar.

 

Pe drumetii veniti de departe, in primul rand, obligatoriu ii aseza la masa si ii hranea cu orez fierbinte si turte. Cand era laudat, el raspundea cu glume: "Ei au parcurs un drum lung si sunt infometati; de aceea pulsul inimii va fi instabil, iar dupa masa acesta isi va reveni. Nu m-am gandit sa ma ocup de caritate, este doar dibacia folosita pentru a ma lauda cu maiestria in domeniul medicinei. "

 

Intr-o zi batranul doctor a venit acasa la un grav bolnav sa-l examineze si dupa ce a plecat, s-a constatat ca au disparut zece monede de argint care se aflau langa perna pacientului. Fiul proprietarului bolnav l-a suspectat pe Wei de furtul banilor, dar nu a indraznit sa mearga si sa-i spuna direct. La recomandarea unei persoane, el a aprins tamaie si a ingenuncheat in fata casei medicului. Medicul l-a intrebat cu nedumerire pe baiat despre motivul unui asemenea comportament. El a raspuns: "As dori sa va intreb ceva, dar mi-e teama sa nu va ofensez." Batranul a raspuns fara ezitare: "nu ma supar, poti sa ma intrebi". Tanarul i-a spus ca a constatat lipsa banilor dupa plecarea lui. Wei l-a invitat in casa si i-a spus: "Da, eu intr-adevar am luat banii in graba si am vrut sa-i inapoiez maine, cand vin sa-l consult pe tatal tau. Dar din moment ce ai venit astazi, ia-i acum si te rog sa ramana intre noi" . Si i-a dat zece arginti baiatului.

 

In momentul cand tanarul statea in genunchi in fata casei lui Wei, trecatorii spuneau sa nu indrazneasca sa pateze numele unui medic nobil acuzandu-l de furt. Dar, vazind ca baiatul a iesit cu bani, au simtit o mare dezamagire. Ei au spus: …

libris.ro%20

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!