Zhang Fei (care a murit la 221 î.Hr.) a fost unul dintre generalii neînfricaţi ai lui Shu Han în perioada celor Trei Regate şi cunoscut drept un războinic necruţător. Alături de Guan Yu, Zhang l-a ajutat pe Liu Bei să întemeieze regatul Shu Han. Cei trei s-au preţuit frăţeşte, unul pe celălalt, de-a lungul întregii lor vieţi.

 

Zhang Fei, iniţial un măcelar prosper, a devenit mai târziu faimos ca luptător straşnic şi înfricoşător, odată îngrozind o întreagă armată cu strigătele sale, pe când stătea singur de strajă la un pod. Expresia „Te simţi pregătit să îl înfrunţi pe Zhang Fei?” îl făcea pe orice războinic care se luptase cu Zhang să se cutremure.

 

Zhang Fei avea o reputaţie de alcoolic cu un temperament coleric, însă el şi-a demonstrat şi isteţimea cu câteva ocazii.

 

La începuturile carierei sale militare, precum şi în vremurile haotice ale războiului, Zhang Fei a pierdut legătura cu cei apropiaţi, stabilindu-se într-o regiune îndepărtată. Apoi, a devenit magistrat şi s-a ocupat atât de probleme de apărare armată, cât şi de litigii civile.

 

Un caz rămas în istorie a fost cel al unui fermier localnic bogat, care a acuzat o mamă săracă, dar frumoasă, de…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Spune si altora!