Zhao Yun a fost un bine-cunoscut general al regatului Shu Han în timpul perioadei celor Trei Regate. A fost apreciat ca un model de loialitate, dreptate, bunăvoinţă, înţelepciune şi curaj. Măiestria sa în ceea ce priveşte artele marţiale nu a fost unică în istoria Chinei, dar integritatea şi corectitudinea sa, felul său de a privi lucrurile, în concordanţă cu învăţăturile tradiţionale confucianiste, l-au făcut faimos.

 

În timpul dinastiei Han de Est, liderii militari se aflau permanent în război unul cu celălalt, în timp ce poporul murea de foame. Când era tânăr, Zhao Yun, aflat în căutarea unui maestru binevoitor şi merituos pe care să-l urmeze, l-a întâlnit pe Liu Bei care i s-a părut virtuos şi generos. Aşa că a decis să-l slujească Liu Bei, în scopul de a revigora dinastia Han.

 

Zhao Yun s-a remarcat în bătălia de la Changban împotriva trupelor lui Cao Cao. Cao Cao a trimis o armată de mii de soldaţi mii pentru a zdrobi cele două mii de soldaţi ale lui Liu Bei. Acesta a trebuit să se refugieze. Neputând suporta să-i părăsească pe civilii care l-au urmat în mod voluntar, trupele lui s-au mişcat foarte încet şi au fost prinse din urmă de către trupele lui Cao într-un loc numit Changban. Soţiile de Liu Bei şi fiul său, Shan Liu, au fost lăsaţi în urmă în haos.

 

Zhao Yun a fost văzut mergând singur în nord spre trupele lui Cao Cao, iar suspiciunea unei trădări a apărut imediat. Incidentul a fost raportat lui Liu Bei. Cu toate acestea, Liu Bei a crezut cu tărie că Zhao Yun nu-l va trăda, ceea ce s-a şi întâmplat. Zhao Yun s-a dus să-i salveze fiul Liu Shan şi pe soţiile sale. El a intrat şi a ieşit singur din taberele inamice de…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!