Călătorie spre Vest – una din cele patru poveşti clasice chinezeşti – a fost scrisă în timpul dinastiei Ming, în secolul al XVI-lea. Eroii poveştii sunt călugărul Tang şi cei trei discipoli ai săi, care pleacă din China în căutarea scripturilor budiste sacre, către teritoriul care acum poartă numele de India.
Pe parcursul călătoriei, ei se confruntă cu tot felul de greutăţi, mai exact, acestea fiind în număr de 81. Conform legendei, numeroşi demoni şi spirite malefice încearcă să-l oprescă pe călugăr, folosind forţa sau înşelăciunea. Unii încearcă să tenteze grupul cu bogăţie sau cu frumuseţe. Însă, până la urmă, pelerinii pioşi triumfă şi se întorc în China cu scripturile sacre şi ajung până la urmă în Cer.
Călugărul Tang (Xuan Zang)
Conform acestei legende foarte populare în China, călugărul Tang fusese unul dintre discipolii lui Sakyamuni. El a fost alungat din paradisul ceresc deoarece a dispreţuit Legea Budistă. A fost trimis în lumea umană şi forţat să îşi petreacă zece vieţi, reîncarnându-se şi practicând cultivarea sinelui pentru a-şi răscumpăra păcatele.
În cea de-a zecea viaţă, care s-a potrivit să aibă loc în timpul dinastiei Tang, el s-a reîncarnat drept un călugăr pe nume Xuan Zang. Fiind un călugăr foarte cunoscut, Împăratul Chinei a dorit ca acest călugăr să călătorească spre Vest şi să aducă sfintele scripturi budiste Mahayana în China. Fiind inspirat de o viziune a Boddhisattvei Guanyin, Zeiţa Milei, una dintre zeităţile buddhiste, călugărul acceptă misiunea şi porneşte în aventura sacră.
Dar călugărul Tang nu este pregătit să înfrunte o asemenea călătorie de unul singur. Slab şi timid, el nu se poate măsura cu creaturile demonice care caută să îl omoare şi să îl mănânce.
Însă, conform legendei, Cerul luase deja în considerare toate aceste aspecte. Boddhisattva Guanyin aranjează ca el să fie însoţit de trei discipoli, care să îl protejeze. Aceştia sunt:…
Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.
No comments!
There are no comments yet, but you can be first to comment this article.