Update: 

Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa adormi usor si sa ai parte de un somn profund si odihnitor >>> click aici <<<.

* * *

Probabil ca ai auzit multi oameni spunand ca au nevoie de 8 ore de somn pe zi. Acest lucru nu este adevarat si orice om ce a studiat ceva mai mult in ce consta cu adevarat somnul este de acord cu acest lucru.

 

Sunt foarte multi oameni ce indeplinesc sarcini foarte solicitante fizic cat si mental si nu dorm decat intre 4 si 6 ore pe noapte.

 

Uite ca se poate!

Un foarte bun exemplu in aceasta directie este cineva ce participa intr-o cursa de iahturi trans-atlantica. Echipajul lucreaza in ture si se infrunta cu vant puternic, miscare continua, mananca in conditii defavorabile, temperatura trece prin schimbari destul de drastice, toate acestea timp de trei luni in continuu! Fiecare membru al echipajului doarme intre 4 si 5 ore / tura si poate sa-si indeplineasca fara probleme toate sarcinile: conducerea iahtului, infruntarea valurilor uriase, mentinerea directiei si ajustarea velelor.

 

Acestia nu sunt singurii oameni care fac acest lucru. Desi se pare ca nu dorm destul, au mereu multa energie si sunt plini de viata.

 

Cum reusesc sa faca acest lucru? Au gasit o sursa magica? O fantana inepuizabila de energie? Sau totul sta doar intr-o serie de alegeri constiente?

 

Descoperiri uluitoare

  • in 1945, Randy Gardner a reusit sa nu doarma timp de 11 zile (264 de ore!)
  • in 1980, Robert Mcdonald a ramas treaz timp de 18 zile si 21 de ore (453 de ore!)

 

In cazul ambelor experimente, subiectii au trecut prin stari de somnolenta si au avut probleme de concentrare. Astfel este aruncat la gunoi mitul ce afirma ca lipsa somnului duce la nebunie.

 

De atlfel, in 2002 s-a incheiat un studiu ce a durat 6 ani si a fost realizat de Universitatea din California. Au fost implicati 1,1 milioane de oameni si rezultatul a fost urmatorul: oamenii ce dorm mai putin de 8 ore traiesc mai mult!

 

Foarte importanta este Calitatea somnului si nu Cantitatea. Probabil cunosti destui oameni ce dorm 8 – 10 ore si sunt mai mereu somnorosi, au putina energie si se plang ca nu dorm cum trebuie. Mai mult de atat, incearca sa compenseze si sa doarma mai mult. Prea mult. Si astfel Calitatea somnului scade.

 

Ce inseamna un somn de Calitate?

Stiai ca ai un ceas intern?

 

Vino cu mine mai departe si vei afla mai multe din mecanica somnului.

~~~***~~~

 

 

 

 

 

 

 

 

Afla mai multe din mecanica somnului >>>

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like.

 

Lasa-ne un comment mai jos si spune-ne ce inseamna pentru tine un somn de calitate? Cate ore pe noapte obisnuiesti sa dormi? Esti multumit/a de calitatea somnului tau?

Be Sociable, Share!