Am vorbit in articolul anterior despre primele patru moduri prin care confrunti comportamentul distructiv. Iti recomand sa-l citesti pentru ca se imbina foarte bine cu informatiile care ti le voi oferi in acest articol.

 

5. Oamenii care se comporta distructiv nu au ceva personal cu tine

De cele mai multe ori este problema lor si nu a ta. Da-ti seama de acest lucru. De cele mai multe ori, acei oameni vor da vina pe tine pentru comportamentul lor toxic si pentru ca exista posibilitatea ca acel buton de vinovatie sa fie apasat, acest lucru iti poate afecta increderea in sine si sa-ti creeze o stare de neliniste, stiind ca ai fi putut sa faci ceva gresit. Evita sa intri in aceasta bucla.

 

Cand ai de-a face cu comportamentul toxic al altor persoane si reusesti sa eviti sa iei lucrurile personal, simti cum te curpinde sentimentul de libertate. Acesti oameni isi exercita comportamentul nu doar asupra ta ci asupra multor persoane cu care interactioneaza. Chiar si atunci cand situatia in care te afli pare personala si poate ca te simti direct insultat, de cele mai multe ori nu are cu nimic de-a face cu tine. Ceea ce spun si fac, parerile pe care le emit, sunt doar bazate pe o parere subiectiva, poate chiar dusa la extrem.

 

6. Invata sa practici compasiunea

Sunt momente in care este normal sa-ti arati bunatatea fata de oamenii care-si exercita comportamentul distructiv asupra ta si tu stii ca ei trec printr-o perioada dificila sau poate ca sufera de pe urma unei boli. Sunt situatii in care este destul de clar ca oamenii sunt in mod autentic intr-o stare de anxietate, depresie sau poate sufera de o afectiune mentala sau fizica. Chiar si in aceste cazuri, tot trebuie sa separi dificultatea prin care trec de comportamentul lor fata de tine.

 

Daca lasi acesti oameni sa faca ce vor ei prin comportamentul lor fata de tine pentru ca trec printr-o situatie dificila, fie medical sau psihic, poti crea acea circumstanta in care undeva in mintea lor se poate naste ideea ca pot folosi situatia in care se afla pentru a obtine ceea ce-si doresc.

 

Ideea aici este ca nu poti sa contribui cu adevarat in viata cuiva daca continui sa-i gasesti scuze pentru tot ceea ce fac, doar pentru ca trec printr-o perioada dificila. Sunt multi oameni in aceasta lume care trec prin perioade foarte dificile in viata si totusi comportamentul lor nu se transforma intr-unul distructiv pentru cei din jur. Nu-i deloc sanatos ca pe termen lung sa le tot gasesti scuze acestor oameni pentru comportamentul lor.

 

7. Acroda-ti timp, doar pentru tine

Daca te afli intr-o situatie in care esti practic fortat sa lucrezi sau sa locuiesti cu o persoana ce-si manifesta comportamentul distructiv fata de tine, atunci asigura-te ca-ti acorzi timp doar pentru tine, in care te relaxezi, te destinzi si te recuperezi. Atunci cand joci rolul adultului rational si coerent in fata toanelor si atitudinii negative, acest lucru poate ajunge sa te consume destul de mult si daca nu esti atent, comportamentul distructiv isi poate lasa amprenta asupra ta. Reiau ceea ce am spus anterior: chiar daca ai de-a face cu persoane care au cu adevarat probleme sau sufera de o boala, acestea din urma pot sa inteleaga ca esti o persoana care are de asemenea nevoile sale. Asta inseamna ca atunci cand vrei sa pleci din acea situatie intr-un mod politicos, poti sa o faci oricand doresti.

 

Acest timp doar pentru tine este unul bine meritat. Meriti sa ai un timp in care ai mintea linistita, libera de presiunile exterioare care vin din comportamentul distructiv al acelei persoane. Fara sa ai de rezolvat probleme, fara sa fie nevoie sa fii mereu in garda sau sa trebuiasca sa multumesti pe cineva. Cateodata este foarte bine sa-ti acorzi acest timp doar pentru tine, departe de orice distragere…

 

Concluzii

Care sunt intamplarile prin care ai trecut vis-à-vis de oamenii care-si manifesta comportamentul distructiv fata de tine. Spune-ne cateva moduri prin care confrunti un comportament distructiv, lasandu-ne un comentariu mai jos.

Be Sociable, Share!