Update:
 
Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa te pregatesti mental pentru interviul la care urmeaza sa mergi, astfel incat sa fii in cea mai buna forma: >>> click aici <<<

* * *

Continuand sirul de trucuri mai putin cunoscute pentru un interviu reusit, in acest articol iti voi arata cum sa te mobilizezi si sa reusesti la interviu. Am mentionat in articolul anterior ca acum iti voi spune despre o tehnica NLP care m-a ajutat foarte mult atunci cand m-am dus in fata angajatorului pentru care lucrasem de mai bine de un an si i-am spus: “Imi dau demisia.”

 

De asemenea, iti recomand sa-ti arunci un ochi pe articolul “Cum sa te Calmezi Intr-o Secunda” ce se completeaza foarte bine cu ceea ce urmeaza sa-ti spun.

 

In termeni NLP, procesul se numeste Disociere. Ce este disocierea?

 

Ai intalnit persoana care au parte de evenimente faine in viata lor, si totusi par ca nu se bucura mai deloc de ele? Sau li se intampla ceva negativ si din nou, par sa nu fie prea deranjati? Acesti oameni care nu prea isi traiesc emotiile, se spune ca traiesc disociat, dintr-o pozitie de observator. Ei observa ceea ce li se intampla in viata, fara sa se implice. Precum ar fi intr-un cinematograf in ultimul rand cu sonorul dat la un volum normal, observand evenimentele din viata lor.

 

Acest lucru prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. Sunt momente in care probabil vrei sa te asociezi in situatii precum ziua de nastere a sotiei, a copilului, cand esti in vacanta pe o insula tropicala sau cu alta ocazie speciala in care doresti sa te bucuri. Daca esti disociat, e cam greu sa faci asta.

 

De asemenea, poate te gasesti intr-o situatie in care traiesti intens emotional o stare negativa si vrei sa iesi din ea. Acum disocierea este o optiune buna. Privesti situatia de la distanta, precum ai fi intr-un cinematograf, in ultimul rand, cu volumul reglat astfel incat sa poti privi confortabil situatia.

 

De exemplu, maine urmeaza sa ma duc la un interviu. Imi doresc acest job. Daca-l obtin, multe lucruri se vor rezolva in viata mea. Insa am emotii. Imi tot imaginez ca ma duc acolo, am palmele ude, ma balbai si angajatorii nu o sa ma aleaga. Vad experienta aceasta prin proprii ochi, aud totul in jurul meu si simt cum stau pe scaun la interviu. Practic sunt personajul principal in acest film din mintea mea. Acest lucru imi da o senzatie de anxietate din ce in ce mai mare si imi tot repet acest film in minte simtindu-ma chiar putin rau.

 

Mai sus este doar un exemplu de a trai asociat. Eu unul, atunci cand ma surprind intr-o astfel de situatie, ma asez intr-un loc confortabil, expir de cateva ori si inchid ochii. Imi imaginez ca intru intr-un cinematograf si ma asez pe unul din randuri. Apoi toate experienta de mai sus, o las se deruleze pe ecranul din cinematograf. Daca nu-mi place cum ma simt, ma mut cateva randuri mai sus. Ma tot mut mai in spate pana cand ma pot uita la film confortabil. De asemenea, volumul poate fi reglat oricat de incet se poate.

 

Repet acest proces cu toate scenariile care-mi trec prin minte si stiu ca nu ma avantajeaza deloc daca ma gandesc la ele.

 

Bun, acum sunt ok. Acelasi lucru il poti faci si tu, nu-i asa?

 

Daca tot suntem aici in cinematograf, haide sa mai experimentam putin.

 

Ia gandeste-te…cum s-ar desfasura interviul in care obtii job-ul pe care ti-l doresti?

 

Construieste acest film si ruleaza-l pe ecranul din fata ta. In timp ce-l construiesti, te pot ajuta raspunsurile urmatoarelor intrebari:

 

Ce ganduri iti trec prin minte cu o zi inainte de acest interviu?

 

Cu ce atitudine te trezesti in ziua interviului?

 

Cum te simti toata ziua pana la interviu?

 

Cum te misti, respiri si vorbesti la interviu?

 

Ce crede persoana sau ce cred persoanele care-ti iau interviul atunci cand te privesc?

 

Construieste filmul interviului in care te descurci cel mai bine si care se termina cu tine primind job-ul. Da cei mai bun din tine si construieste acest film pe ecranul din fata ta.

 

Atunci cand te uiti la intregul film si esti multumit de tine si de ceea ce obtii in film, urmeaza sa faci acel pas magic, acel pas cheie al acestui execitiu.

 

Fa un pas in film si devino personajul principal, cu acele ganduri, acea atitudine, acele senzatii, care se misca, respira si vorbeste intr-un mod care-i asigura job-ul. Paseste in film si treci prin acest scenariu de mai multe ori, traind de mai multe ori experienta de a fi obtinut deja job-ul.

 

Cum te simti acum?

 

Job-ul este al tau?

 

Sigur ca DA!  

 

In urmatorul articol continui seria de trucuri mai putin cunoscute pentru un interviu reusit cu inca o tehnica NLP. In mod normal, ar trebui sa platesti 600€ si sa astepti 5 luni intr-un curs de NLP pentru ajunge sa inveti despre aceasta tehnica. Inscrie-te acum cu adresa de email in formularul din dreapta pentru a fi printre primii care afla atunci cand apare urmatorul articol si alte articole valoroase.

 

Be Sociable, Share!