Qin Shubao, cunoscut şi sub numele de Qin Qiong a fost un războinic aprig de pe timpul Dinastiei Tang. Alături de alţi 23 de oameni, el este considerat unul dintre eroii fondatori ai dinastiei Tang.

 

Se spune că la început, pe când era doar un tânăr soldat din armata dinastiei Sui, Qin Shubao a fost remarcat de generalul armatei datorită iscusinţei sale pe câmpul de luptă şi integrităţii cu care slujea. La scurt timp a fost avansat, devenind comandantul unei companii.

 

La un moment dat compania sa a trebuit să se confrunte cu forţe rebele de cinci ori mai numeroase. Pentru a câştiga bătălia, generalul a luat decizia de a le întinde o cursă, provocând o retragere falsă, iar un corp de elită urma sa lanseze un atac surpriză asupra bazei duşmanului, atunci când marea masă a trupelor sale urma sa fie ademenită. Confruntat cu sarcina critică şi deosebit de periculoasă de a conduce corpul de elită, Qin Shubao a fost unul dintre cei doi voluntari care au ieşit în evidenţă.

 

Planul a funcţionat atunci când echipa lui Qin Shubao a pus stăpânire pe bază şi a incendiat-o în urma unei lupte sângeroase şi înverşunate. Pe când încerca să se retragă pentru a-şi salva baza, forţa rebelă…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!