Update:
 
Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa te pregatesti mental pentru interviul la care urmeaza sa mergi, astfel incat sa fii in cea mai buna forma: >>> click aici <<<

* * *

M-am gandit de ceva vreme daca sa fac sau nu publice anumite instrumente din NLP sau trucuri mai putin cunoscute pentru un interviu reusit, care te ajuta sa-ti schimbi si astfel sa dai ce-i mai bun din tine in situatiile pe care le doresti.

 

De ce nu le-as face publice daca pot ajuta atat de multi oameni? In general ele se invata in cadrul cursurilor profesioniste de NLP, unde sunt predate de un trainer si exersate impreuna cu alte persoane pasionate de NLP si de mai mult, sub supervizarea trainer-ului.

 

M-am consultat cu Ina si am hotarat ca a sosit momentul ca ele sa fie facute publice. Dezvoltarea personala in Romania incepe sa atinga din ce in ce mai multi oameni si modul in care functioneaza NLP-ul i-a facut pe multi sa-si doreasca sa afle mai mult.

 

Schimbarea Vocii Dialogului Intern

Cel mai probabil, fiecare dintre noi la un moment dat in viata lui, s-a surprins visand cu ochii deschisi, fiind cu mintea in alta parte si spunandu-si diferite lucruri precum: “Ce mi-ar placea sa fiu in vacanta acum, de mult n-am mai fost….” sau “Ma plictisesc asa de tare incat imi vine sa ma urc pe pereti…”. Stii despre ce vorbesc?

 

De asemenea, mai sunt momentele in care urmeaza sa te duci in vacanta sau sa faci ceva distractiv si-ti spui ”Abia astept sa ajung la mare, sa stau la soare si doar sa ma relaxez” sau “Cand ajung in parcul de distractii, prima data o sa ma dau in…” lucruri care te fac sa te simti bine in momentul in care ti le spui.

 

Insa sunt situatii in care acest dialog intern nu este prea productiv si merita sa ne lipsim de el. Sau sa-l transformam in ceva amuzant. De exemplu, poate sunt situatii in care iti spui: “Nu sunt in stare sa iau job-ul asta” sau “Vai am atatea emotii de nu stiu ce-i cu mine” sau “Poate nu merit sa gasesesc un job bun…”. Fie ca este una din cele trei sau oricare alta varianta, pentru ca ele sa aiba un impact emotional asupra ta, trebuie sa ti le spui pe un ton familiar si / sau cu autoritate. Poate fi vocea ta sau a unui parinte.

 

Solutia:

 

Imagineaza-ti cum ar fi daca inlocuiesti vocea care-ti spune ca “nu poti”, ca “nu vei reusi” sau ca “nu meriti”, cu una a unui personaj comic din desene animate cum ar fi Daffy Duck, Bugs Bunny sau Goofy.

 

Cum ar fi daca ti-ai spune “Nu sunt in stare sa iau job-ul asta” folosind vocea lui Daffy? Atunci cand asculti asta, nu-i asa ca suna amuzant? Mai poti lua in serios aceasta propozitie? Cam dificil nu-i asa? Aaa, si uite ca senzatie aceea neplacuta nici macar nu mai apare.

 

Chiar inainte de a intra intr-un interviu, daca te surprinzi spunandu-ti ceva nepotrivit care stii ca nu te ajuta, pur si simplu inlocuieste vocea cu cea a unui personaj comic sau poate o voce sexy si apoi vezi daca mai poti sa te simti in acelasi mod. Schimbarea este practic inevitabila.

 

In urmatorul articol pe aceasta tema voi continua sirul de trucuri mai putin cunoscute pentru un interviu reusit cu o alta tehnica NLP ce m-a ajutat foarte mult atunci cand m-am dus in fata unui angajator pentru care muncisem mai bine de un an si i-am spus: “Imi dau demisia”.

 

Be Sociable, Share!