Inradacinat in gena noastra, undeva ascuns adanc straturi peste straturi, se afla acea caracteristica ce ne face sa reactionam doar dupa ce ne-a ajuns cutitul la os.

 

Acest tip de motivatie se mai numeste “departe de durere”. Mai exista un tip numit “catre placere”. Cele doua nu pot exista separat. Unii inclina sa fie mai mult motivati de un stil decat de celalalt, dar de fiecare data vin impreuna.

 

Cand intalnesti ceva ce-ti doresti, inainte de a face ceva ca sa-l obtii, te uiti la tine si-ti dai seama ca vrei mai mult, iti dai seama ca ceva este in neregula. Practic, vrei sa pleci din situatia in care te afli. Astfel parasim circumstanta care nu ne place si mergem catre altceva, “mai placut”.

 

O persoana mediocra nu se indeparteaza prea mult de problema. Ba chiar ramane foarte aproape de ea, iar cu timpul nu face decat sa pice tot in aceeasi situatie. Dar nu-i nimic! Va iesi putin din ea, ii va fi mai bine, asta pana cand pica iar in ea.

 

Pentru cei carora nu le place mediocritatea, este important sa inteleaga ca schimbarea, in general, nu are loc cat ai bate din palme. Aceasta este un act de vointa ce se cere sustinut in mod constant. Tocmai de aceea, mai jos ai 9 obiceiuri ce te vor scoate din mediocritate de acum inainte:

 

1. Seteaza-ti un mic obiectiv in fiecare zi si asigura-te ca-l indeplinesti. Poate fi ceva simplu precum a merge la culcare inainte de 12 noaptea;

2. Citeste zilnic cel putin un capitol dintr-o carte;

3. In fiecare saptamana, invata ceva nou care nu are legatura cu munca;

4. Rezerva-ti cel putin 30 de minute doar pentru tine, departe de orice ti-ar putea distrage atentia. Acest lucru te va ajuta sa-ti limpezesti gandurile si sa treci mai repede mai departe;

5. Invata ceva nou in fiecare zi;

6. Treci zilnic printr-un proces de autoanaliza si observa ce te ajuta si ce nu te ajuta in ceea ce faci;

7. Inconjoara-te de oameni care au scopuri similare cu ale tale;

8. Dupa ora 10 seara, deconecteaza-te de orice dispozitiv tehnologic;

9. Recompenseaza-te pentru fiecare lucru pe care reusesti sa-l duci zilnic pana la capat;

 

Ar mai fi ceva de adaugat pe aceasta lista? Lasa-ne te rog un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta.

Be Sociable, Share!