Li Jing (571-649), unul dintre cei mai distinşi generali din Dinastia Tang, a învins turcii şi a consolidat domnia dinastiei Tang în zona Turkmenistan.

 

Încă din copilărie, Li Jing şi-a dorit întotdeauna să servească un împărat mare şi să aibă realizări eroice. Mai târziu, el l-a urmat pe Prinţul Li Shimin (care mai târziu a devenit împăratul Taizong al dinastiei Tang) şi a luptat în numeroase bătălii împotriva rebelilor, înainte ca dinastia Tang să cadă.

 

Atunci când turcii s-au dovedit a fi cea mai mare ameninţare la adresa dinastiei Tang, Li Jing a fost numit în funcţia de comandant-şef, fiind responsabil peste cinci generali şi o sută de mii de ostaşi în lupta cu turcii.

 

Când a fost informat că turcii au fost loviţi de o furtună gravă de zăpadă, Li Jing a decis să lanseze un atac surpriză cu 3000 de soldaţi de cavalerie sub conducerea sa. Comandantul turc Khan a fost stupefiat de apariţia bruscă a lui Li Jing şi a trupelor sale şi a fugit în panică.

 

Atacul pe la spate l-a forţat pe Khan să se retragă către o zonă de nord mult mai îndepărtată. În timp ce planifica o invazie pentru anul următor, Khan a trimis…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!