Si cand spun trei minute, chiar vorbesc serios. Ti-ar putea lua chiar mai putin.

 

Metoda aceasta este foarte faina si ca multe lucruri ingenioase, s-a nascut din pura curiozitate.

In timp ce vizionam un seminar video in care vorbea Richard Bandler, acesta a spus un lucru foarte interesant ce m-a facut sa pun pauza pentru ca era unul din acele momente de a-ha.

Ce a facut mai exact?

 

N-o sa-ti vina sa crezi 

Richard este renumit pentru metodele sale mai putin “ortodoxe” atunci cand este curios si vrea sa afle ceva. Asa ca intr-o zi, a adus la cabinetul sau mai multi pacienti ce sufereau de claustrofobie (teama de spatii inguste). Le-a promis un leac ce-i va ajuta rapid.

 

Desigur ca el avea alte planuri, ca de obicei…

A mers cu ei intr-un cabinet unde se realizeaza RMN-uri (imagini prin rezonanta magnetica). Pentru cei ce nu stiu, aparatul arata astfel : [RMN]

E, acum cred ca iti poti imagina cum este pentru un claustrofob sa intre acolo. Dar Richard trebuia sa afle!

Asa ca, spunandu-le ca face parte din tratament, a reusit sa-i convinga pe fiecare sa fie supusi unei scanari. Reactia fiecaruia a fost standard: a inceput sa tremure, sa transpire si sa-i fie frica.

 

Partea interesanta

Acum vine partea interesanta.

 

Ti-am starnit curiozitatea?

Uite ce s-a intamplat: pentru ca ei sa-si mentina acea stare emotionala puternica, emisfera dreapta functiona foarte intens, in timp ce emisfera stanga era in repaos, avand activitate minima.

Bun….si?

 

Cheia rapida

Imediat ce au iesit din aparatul RMN, Richard le-a oferit o mingiuta cu care sa se joace. Doar sa o arunce dintr-o mana in alta.

Si ce crezi ca s-a intamplat?

Exact! Starea fiecaruia dintre ei s-a schimbat si acestia chiar s-au relaxat rapid.

Cum asa?

Pentru ca aceasta activitate sa fie posibila, pentru a putea sa arunci dintr-o mana in cealalta un obiect, sa-l prinzi si sa continui sa faci asta, ambele emisfere trebuie sa se sincronizeze. Astfel, starea emotionala in care esti, se schimba mai rapid decat crezi. 

 

Genial, nu-i asa?

 

   

    Ti-a placut aceasta scurta calatorie in modul de functionare al creierului uman?

    Incearca si tu si observa cat de usor si rapid functioneaza!

 

ASCULTA AICI o metoda rapida ce te ajuta sa-ti schimbi starea:

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like.

Impartaseste-ne experienta ta in urma ascultarii fisierului audio. Spune-ne care este metoda ta cea mai rapida pentru a trece de la o stare emotionala la alta.

.

Be Sociable, Share!