Intr-o tara frumoasa si indepartata, in care tacerea rasuna precum cea mai magica muzica, iar aerul este mai dulce decat mierea, se afla un Lac Magic. Pe suprafata azurie a apei, pe tulpini subtiri dar puternice, in fiecare dimineata se deschid lotusi minunati, salutindu-se unul pe altul si lumea din jur. Fiecare dintre ei este superb si unic in felul sau: albi, roz, rosii si chiar galbeni si albastri, iar Lacul Magic le reflecta cu placere imaginile in apa sa. Intr-o zi pe lac s-a intimplat urmatoarea poveste …

 

Un Lotus imaculat, extraordinar de frumos, a inceput o conversatie cu micutele sale seminte, care se maturizasera in buzunarasul din mijlocul florii: "Copilasii mei dragi! Iata si voi ati crescut destul de mari si este timpul sa porniti la drum. Va asteapta o calatorie complicata si periculoasa, la sfarsitul careia fiecare dintre voi veti putea deveni la fel de frumosi ca toti locuitorii Lumii noastre. Insa nu toti veti reusi sa parcurgeti toata calea si sa va intoarceti acasa. Ascultati-ma cu atentie.

 

In fiecare din voi sunt ascunse trei comori de nepretuit. Daca intr-un moment de pericol va veti amintiti asta, veti putea trece orice incercare. Cele trei comori sunt Adevar, Bunatate, Toleranta. In lume nu exista nici o situatie din care ele nu v-ar ajuta sa iesiti. Ascultati-ma si mai atent acum… " si Lotusul si-a continuat in soapta ultimile instructiuni pentru micutele sale seminte. In cele din urma, el a mai adaugat: "Eu am incredere in fiecare dintre voi si va voi astepta acasa, pe Lacul Magic.

 

Seara, buzunarasul cu seminte s-a aplecat deasupra apei si toate semintele au cazut in apele Lacului Magic. Una dintre seminte se grabea mai tare decat celelalte.

 

Ea se intreba intr-una: "De ce a spus Lotusul Mare ca drumul va fi dificil, doar apa este curata si transparenta, uite, chiar si soarele poate fi vazut . (Samanta micuta era prea lipsita de experienta ca sa stie ca a cadea este mult mai usor decat a urca). Cu cat Saminta se scufunda mai mult, cu atit apa devenea mai intunecata, pina cand cu totul s-a amestecat cu noroi si mal. "Vai-vai-vai! “ a strigat Samanta “ aici nu se vede nimic! Insa continua sa se scufunde tot mai adanc si mai adinc in noroiul de sub apa, pana cand in sfarsit, coborarea a luat sfarsit. Saminta de frica inchise ochii.

 

Dupa un timp a indraznit sa deschida un ochi si apoi pe al doilea, in jur nu se vedea absolut nimic. "Ei bine si unde sa merg acum, unde este casa mea, cum sa ma intorc?" Ca raspuns la intrebarea sa, Saminta auzi un sunet straniu. Ceva intunecat si lung se apropia foarte repede de ea. In curand, Samanta a reusit sa vada o creatura care semana cu…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!