A sosit momentul sa faci anumite schimbari in viata ta? S-ar putea ca raspunsul sa fie “da”. Viata este prea scurta pentru a nu face tot posibilul sa o traiesti din plin.

 

Mai jos sunt cateva semne prin care ti-ai putea da seama daca a sosit momentul sa faci o schimbare importanta:

 

1. Esti invidios destul de des

Daca observi ca ti se intampla cam des sa fii invidios pe cineva anume, incearca sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

 

Incepe prin a-ti indrepta atentia catre drumul pe care-l parcurgi, in loc de drumul pe care merge el sau ea. Acest lucru ar putea implica o pauza de la retelele de socializare. Apoi, in loc sa fii invidios, observa viata acelei persoane ca pe o sursa de inspiratie, si construieste-ti un obiectiv similar pe care sa incerci sa-l atingi.

 

Cand simti invidia, gandeste-te la motivul pentru care ti-ai dori ceea ce are cealalta persoana, impreuna cu motivele din spatele dorintei. Sa traiesti o viata in conformitate cu lucrurile care sunt importante pentru tine si cu punctele tale forte, iti va oferi mai multa implinire fata de situatia in care incerci sa fii altcineva.

 

2. Cand stai putin si te gandesti, de fapt nu-ti prioritizezi prioritatile

Scrie care sunt cele mai importante 3 lucruri, cele mai importante 3 prioritati. Acum scrie care sunt cele 3 lucrurile pe care te concentrezi majoritatea timpului. Iti investesti timpul pentru cele 3 prioritati? Acest lucru este important pentru ca in momentul in care iti petreci timpul facand ceea ce este prioritar pentru tine, acest lucru iti ofera un sentiment de implinire. Daca nu te concentrezi pe ceea ce este important, a sosit momentul sa faci niste schimbari.

 

3. Traiesti pentru vacante

Vacantele sunt un lucru foarte bun, insa ceea ce este si mai bun este sa-ti construiesti o viata din care sa nu simti nevoia sa evadezi intr-o vacanta. Vacantele pot fi  o ocazie de relaxare si timp de calitate, insa ceea ce ar fi si mai bun este sa-ti construiesti o viata care-ti poate oferi ocazia sa stralucesti in mai multe saptamani pe an, nu doar in cele doua in care mergi in vacanta.

 

4. In fiecare saptamana, abia astepti sa vina ziua de vineri

Zilele de vineri pot fi interesante din mai multe motive, insa exista si posibilitatea de a face si restul zilelor saptamanii sa fie interesante. Daca traiesti doar pentru weekend-uri, probabil ca a sosit momentul sa regandesti putin stilul de viata pe care il ai. Nu ma intelege gresit, este foarte bine sa ai planuri pentru weekend, dar cum ar fi daca ai avea acea senzatie usoara si placuta si in celelalte zile ale saptamanii si nu doar vineri?

 

Pentru asta s-ar putea sa ai nevoie de putina munca cu tine insuti, insa te pot asigura ca este posibil sa traiesti o viata care sa-ti puna zambetul pe buze prima data cand deschizi ochii dimineata, chiar si daca este luni.

 

5. Nu stii ce da sens vietii tale si nici nu ai timp sa afli

Daca nu ai gasit acele lucruri care te pasioneaza, este destul de posibil sa nu le gasesti daca continui sa faci aceleasi lucruri din nou si din nou, an dupa an. Pentru a descoperi care-i acel lucru care da sens vietii tale, incepe sa-ti rezervi timp si spatiu sa descoperi acest lucru. Aloca-ti timp sa-ti dai seama care sunt atuurile tale si ce-ti starneste cel mai mult interesul. Experiementeaza invatand lucruri noi si facand mai mult din lucrurile care te entuziasmeaza si mai putin din cele care te seaca de energie.

 

6. Nu mai tii minte ultima data cand ai iesit din zona ta de confort

Cand esti in afara zonei tale de confort, de fapt esti intr-o situatie in care nu ai mai fost pana in acel moment. Pentru a te adapta, trebuie sa inveti, si de aici a luat nastere aceasta incurajare de a explora mereu si invata continuu.

 

Viata este prea scurta pentru a fi irosita. Fa acei pasi marunti, zilnic, care te vor conduce catre o viata traita cu sens.

Be Sociable, Share!