Una din cauzele lipsei de incredere in sine este lipsa abilitatilor sau a experientei. Descopera in articol cei patru pasi spre increderea in sine dorita.

 

Cel mai probabil, nu voi capata un nivel ridicat de incredere in sine pe termen lung, daca doar imi spun niste afirmatii sau daca imi fac niste inductii hipnotice.

 

Probabil ca singurul mod prin care voi capata incredere in mine cand vine vorba de mersul pe bicicleta, de exemplu, este daca ma voi sui pe ea si voi incerca sa merg din nou si din nou, iar si iar, sa cad, sa ma ridic si sa invat cum sa merg pe o bicicleta.

 

De asemenea, de fiecare data cand fac asta, voi simti frica si anxietate pentru ca ies in afara zonei mele de confort. Astfel, aceste lucruri merg mana in mana.

 

Lance Armstrog are ceva de spus despre asta:

 

“Lumea este plina de oameni care incearca sa cumpere increderea in sine, sa o fabrice sau sa o expuna oamenilor din jur prin postura lor. Insa nu te poti preface ca ai un nivel ridicat de incredere in sine, trebuie sa o castigi. Daca ma intrebati pe mine, singurul mod de a face acest lucru este prin munca. Trebuie sa muncesti pentru asta.”

 

La ce munca se refera Lance?

 

Putem vorbi de patru pasi spre a obtine increderea in sine:

 

  1. Exerseaza indemanarea – pentru a avea incredere in tine atunci cand mergi pe bicicleta, suie-te pe aceasta si exerseaza.
  2. Aplica abilitatile intr-un mod eficient
  3. Analizeaza feedback-ul: ce functioneaza, ce nu functioneaza.
  4. Modifica in functie de nevoile tale si asa mai departe. Repeta, repeta, repeta.   

 

Asa iti dezvolti nivelul de increderea in sine pentru toate lucrurile pe care le faci in ziua de astazi: mers pe jos, vorbit, citit, scris, folosirea unui cutit si a unei furculite, folosind acest ciclu din nou si din nou.

 

Nu cred ca ai dezvoltat aceaste competente doar prin afirmatii pozitive sau dialog intern pozitiv.

 

Astfel apare regula numarul 2 a increderii in sine:

    Actiunile ce duc la increderea in sine sunt pe primul plan; senzatia de incredere in sine vine mai tarziu.

 

Cel mai probabil, nu voi avea incredere in mine ca pot merge pe bicicleta pana cand nu am mers de atatea ori incat sa o pot face cu usurinta.

Be Sociable, Share!