Cu mai mult timp in urma am citit cartea “Putere Nemarginita” scrisa de Anthony Robbins si acolo am gasit un model de viata foarte fain de a aborda atingerea unui obiectiv si de atunci l-am adoptat si eu.

 

Acesta are patru pasi:

 

  1. Iti Setezi un Obiectiv
  2. Treci la Actiune
  3. Primesti Feedback
  4. Schimbare/Reajustare

 

1. Iti Setezi un Obiectiv

Acest prim pas este destul de clar. Ai grija ca obiectivul sa fie formulat corespunzator.

 

2. Treci la Actiune

Iti faci un plan si incepi sa actionezi. Degeaba vrei sa faci multe lucruri daca nu te apuci si actionezi intr-o directie. Orice directie. Lasa orice teama, retinere sau orice altceva ce ar putea aparea si treci la actiune. Vei observa la pasii urmatori de ce insist atat.

 

3. Primesti Feedback

Cand incepi sa actionezi, incepi sa primesti feedback de la mediul si oamenii din jurul tau. In functie de ceea ce-ti doresti, mare atentie sa interpretezi corect feedback-ul.

 

4. Schimbare/Reajustare

Daca ai interpretat corect feedback-ul de la pasul 3, stiind ceea ce-ti doresti, observa daca ar trebui sa faci vreo schimbare pentru a te alinia din nou la obiectivul tau. Daca da, fa-o acum pentru a nu ocoli prea mult.

 

Un exemplu foarte bun este o corabie. Acesta isi seteaza o destinatie (obiectiv), directie (planul cum sa ajunga acolo) apoi porneste la drum (incepe sa actioneze). La un moment dat, datorita diferitelor posibile interferente (vant, erori de navigatie, erori umane, etc.) aceasta deviaza de la traseu. Capitanul observa acest lucru (primeste feedback) apoi schimba cursul navei (schimbare/reajustare) pentru a ajunge la destinatie.

 

La noi, oamenii, in timpul calatoriei obiectivele se pot schimba. Pentru a se intampla acest lucru, trebuie ca mai intai sa treci la actiune. Fara sa actionezi, arunci practic la gunoi bucuria calatoriei, a experientei si a evolutiei prin care poti trece.

 

Modelul de viata in patru pasi ai lui Anthony Robbins poate fi aplicat in foarte multe situatii.

.

Spune si altora!