Iti dai seama ce-ai putea face cu atata timp? Poate te intrebi: “6-8 ore de productivitate in fiecare zi? De unde? Cum este asta posibil?”.

 

Cand am vazut prima data titlul mi-am spus ca daca ceea ce voi citi este adevarat, voi impartasi acest lucru tuturor celor pe care-i cunosc. Asta fac acum.

 

Eu zic ca fiecare dintre noi a facut asta la un moment dat in viata sa, constient sau inconstient.

 

Aceasta tehnica simpla te poate ajuta sa procesezi mai bine informatiile pe care le-ai acumulat in timpul zilei, sa gasesti solutii la probleme dificile cu care ti-ai batut capul de ceva vreme sau te poate ajuta sa obtii ceva inspiratie.

 

Si totusi….atata timp? Intre 6 si 8 Ore de Productivitate in Fiecare Zi?

 

Poate ca deja ti se pare prea de tot si vrei sa afli odata care este acest secret de productivitate.

 

Gandeste-te la urmatorul lucru: inainte de a merge la culcare, mintea trece printr-o faza in care nivelul sau de productivitate este crescut. Acesta este momenul in care poti lasa mintea sa proceseze toate informatiile pentru a rezolva o problema, in timp ce tu poti sa dormi linistit.

 

In timp ce dormi, mintea iti regleaza bataile inimii, respiratia, pozitia corpului si in timpul sau liber, proceseaza milioanele de legaturi ce s-au format in mintea ta in timpul zilei, in timp ce tu dormi fara sa fii deranjat.

 

Cum sa faci asta?

La noapte, inainte sa te duci in pat, recapituleaza o problema, o intrebare sau un proiect creativ la care lucrezi. Gandeste-te la dificultatea pe care ai intalnit-o, aduna in minte toate datele problemei, treci de cateva ori prin ele apoi spune-ti urmatorul lucru:

 

“Draga minte, te rog da-mi o solutie la aceasta problema pana maine dimineata in timp ce eu dorm linistit.”

 

Apoi lasa deoparte complet orice gand legat de ceea ce vrei sa rezolvi si culca-te.

 

Fii pe faza: dimineata cand te trezesti, sa ai pregatite o foaie si ceva de scris sau sa ai PC-ul pornit pentru a nota ideile proaspete cu care te trezesti.

Recomand sa folosesti responsabil acest interval de productivitate. Doar nu se spune degeaba: “Noaptea e un sfetnic bun.

 

Vei observa ca aceasta tehnica functioneaza uimitor de bine. Este ca si cand obtii intre 6 si 8 ore de productivitate in fiecare zi.

Spune si altora!