Update:
 
Calatoria noastra prin sunet te va ajuta sa te pregatesti mental pentru interviul la care urmeaza sa mergi, astfel incat sa fii in cea mai buna forma: >>> click aici <<<

* * *

Acesta este ultimul articol din seria de trucuri mai putin cunoscute pentru un interviu reusit. Asa cum am mentionat in articolul anterior, pentru a ajunge sa inveti si sa practici aceasta tehnica la un curs de NLP, trebuie sa platesti 600€ si sa astepti 5 luni. Fara sa mai astepti atata timp si fara sa cheltui vreun ban, iti ofer acum acces la aceasta tehnica.

 

Ea se numeste Linia Timpului. Un concept avansat si usor de aplicat din NLP (Programare Neuro-Lingvistica).

 

Poate ca suna putin cam S.F. insa are atat de multe aplicatii si prezinta o asemenea flexibilitate, incat poate fi combinata cu multe alte tehnici din NLP.

 

Principiul liniei timpului este urmatorul: in momentul in care ne nastem, pentru fiecare dintre noi incepe sa se creeze aceasta linie a timpului. Putem sa ne imaginam ca are o anumita forma, culoare, grosime, textura, luminozitate, dimensiune, etc.

 

Pe parcurs ce crestem, toate evenimentele prin care trecem si care sunt inregistrare in mintea noastra subconstienta, pot fi asezate pe aceasta linie a timpului. O analogie foarte buna pentru linia timpului este banda de timp a unui video pe Youtube sau a unui film. Cu ajutorul mouse-ului, putem selecta un anumit moment de la inceput, pana la sfarsitul filmului.

 

In cazul nostru, inceputul liniei timpului este in momentul in care ne nastem. Ai putea spune ca sfasitul liniei timpului este in momentul prezent, pentru ca viitorul nu-l cunoastem inca. Da, asa este, nu cunoastem lucrurile care ni se vor intampla in viitor. Dar putem sa controlam modul in care gandim legat de ceea ce urmeaza sa se intample si mai specific: asteptarile pe care le avem de la noi.

 

Astfel, in NLP, imaginandu-ne cum am vrea sa ne comportam in vacanta care urmeaza, atunci cand ajungem acasa sau atunci cand urmeaza sa mergem la un interviu, acest fir al imaginatiei noastre poate fi extins in viitor. Asa a luat nastere sectiunea din linia timpului care se extinde in viitor.

 

Cum poate fi aplicata linia timpului pentru a ne pregati de un interviu?  

Haide sa luam o situatie concreta. Urmeaza ca maine sa te duci la un interviu. Atunci cand te gandesti la acesta, ce gand iti apare prima data in mine? Iti apare vreunul care te limiteaza? Daca nu, atunci inseamna ca nu mai ai nevoie de nimic. Bravo! Du-te acolo, da-i gata si obtine job-ul pe care ti-l doresti.

 

Daca totusi se strecoara un gand care stii ca te limiteaza, indreapta-ti atentia asupra acestuia. Acest gand poate fi sub forma unei imagini, a unui film, unui sunet, unei senzatii sau oricare din aceastea in diferite combinatii. Cand te gandesti la interviu, vei putea observa ca senzatia apare destul de rapid.

 

Observa aceasta situatie cu totul. Imaginea, filmul cu tine, ce auzi, senzatiile care apar…astfel incat sa stii exact care este acel lucru care te limiteaza.

 

Printre posibilele exemple care ar putea aparea se numara: iti spui “Nu merit acest job, nu sunt in stare” sau iti apar niste imagini sau un film cu tine la interviu plin de emotii si cum nu reusesti sa iei job-ul. Sau poate fi doar o senzatie in stomac.

 

Destul de rapid identifici situatia problema. Apoi aseaza-te confortabil pe scaun, inspira profund de cateva ori…Avand aceasta situatie problema in minte, pune-ti intrebarea: “De unde a plecat aceasta problema? Care-i prima experienta pe care am avut-o ce ar fi putut declansa acum aceasta problema?”

 

Dupa ce-ti pui aceste intrebari, incearca sa nu raspunzi in mod rational. Lasa-ti mintea limpede. Daca este nevoie, repeta intrebarile mai rar.

 

Vei putea observa ca in cateva momente, vine un raspuns din interiorul tau. Vei sti care este prima experienta de unde a plecat aceasta situatie problema. Acum, precum ai merge mai in spate intr-un video de pe Youtube sau intr-un film pe care-l vizionezi pe calculator, mergi in acea situatie, acea prima situatie pe care ai primit-o ca raspuns din interiorul tau. Doar observa ceea ce se intampla acolo.

 

Acum, avand in vedere ca tu ai controlul deplin al situatiei si al liniei tale a timpului, poti face orice modificari doresti. Tine cont ca atunci cand schimbi ceva in interiorul tau, in masura in care consideri ca este potrivit, ai grija ca aceasta schimbare sa nu influenteze negativ pe tine sau pe cei din jurul tau.

 

Ai vazut cum in desenele animate, aparea un creion urias care-i stergea ciocul lui Daffy Duck? Sau care desena lucruri in plus sau adauga muzica sau emotii placute, pentru a imbogati acea experienta? Te invit sa faci acelasi lucru si acum. Acea prima situatie de la inceput, modific-o astfel incat sa fie mai potrivita pentru tine si sa-ti imbogateasca experienta. Fa toate modificarile, acum.

 

Doar in momentul in care esti multumit de modul in care se desfasoara lucrurile in acea prima experienta, inspira profund de cateva ori si apoi, mental, incepand din trecut spre prezent, treci prin fiecare situatie care s-ar putea asemana cu acea prima situatie si fa toate modificarile potrivite pentru tine cat si pentru cei din jur.

 

Ia-ti tot timpul de care ai nevoie, pana ajungi in momentul prezent.

 

Dupa ce ai ajuns in momentul prezent, fa un pas mai departe si mergi in viitor, imaginandu-ti toate situatiile viitoare, toate interviurile viitoare, modul in care se desfasoara acestea si cum obtii rezultatele pe care le doresti. Fa asta acum.

 

Cand stii ca esti multumit de schimbarile pe care le-ai facut, intoarce-te in momentul prezent, inspira profund de cateva ori si lasa ca toate schimbarile pe care le-ai facut sa se aseze in interiorul tau.

 

Acest proces fantastic il facem si in cadrul cursurilor noastre de NLP. Oamenii zambesc si se simt bine atunci cand lasa in urma situatiile problema si observa ca au mai multe optiuni.

 

Asa poti merge fara emotii la interviu cu NLP.

 

Be Sociable, Share!