Limbajul corpului este un subiect foarte dezbatut pentru ca joaca un rol important atunci cand comunicam cu cei din jurul nostru. Modul in care iti asezi corpul, tonul si inflexiunile vocii impreuna cu ce cuvinte iti alegi, formeaza mesajul pe care-l transmiti in exterior.

 

Insa stiai ca nu putem sa nu comunicam? Chiar daca nu spui nimic, asta nu inseamna ca nu comunici. Chiar daca stai nemiscat fara sa scoti vreun cuvant, cineva care se uita la tine poate sa spuna destul de multe lucru despre tine.

 

La cursurile NLP ii invatam pe oameni cum sa-si dea seama daca persoana din fata lor vorbeste din ceea ce-si aminteste sau atunci creeaza raspunsul pe care ti-l da. Aceasta ramura din limbajul corpului se ocupa cu directia in care se uita o persoana atunci cand comunica.

 

Mai jos iti scot in evidenta prin trei exemple diferite, ce inseamna “nu putem sa nu comunicam”. Poti sa o iei ca pe un studiu de caz si in timp ce-ti imaginezi fiecare din cele trei persoane, observa ceea ce gandesti despre fiecare dintre ele. Vei avea un sentiment de uimire cand vei descoperi ce indicii / elemente care ar parea nesemnificative sau carora nu le-ai da prea multa importanta in viata de zi cu zi, pot spune chiar foarte multe lucruri despre acea persoana: 

Cand vine vorba de limbajul corpului, care sunt cartile sau materialele audio/video pe care le-ai parcurs atunci cand ai invatat acest domeniu? Sau poate ai facut toate acestea natural, in viata de zi cu zi, prin prisma locului de munca pe care-l ai, fara sa parcurgi vreun material anume. Daca doresti, impartaseste-ne experienta ta intr-un comentariu mai jos si spune-ne ce impact a avut in viata ta faptul ca ai fost atent la limbajul corpului atunci cand ai comunicat cu cineva. Multumim!

 

Spune si altora!