Facultatea de Automatica si Calculatoare nu este imposibil de terminat. Asta-i clar! Si acum privesc inapoi si-mi aduc aminte de anul trei, cand l-am intalnit pe G. si am modelat de la el strategia de invatare care mi-a accelerat mintea. Era asistent la una din materii si nu-mi prea placea modul in care obisnuia sa ne priveasca. Imi amintea de filmele cu vampiri.

 

Insa un lucru m-a intrigat la el: pana in acel moment (el fiind in anul patru), si-a trecut toate materiile cu 10 pe linie.

 

Poate te gandesti: “Wow, chiar asa ii placeau toate? O fi unul care nu prea iese din camera”.

 

Cum am auzit asta, mi-a si venit in cap: Modelare. Termen folosit si in NLP prin care poti, cu intrebari specifice, sa afli cum reusesc unii oameni sa obtina rezultate extraordinare in ceea ce fac. (Daca cineva poate face ceva, oricine poate invata sa o faca).

 

Si exact asta aveam de gand sa fac. O varianta personalizata de modelare.

 

“Dar daca n-o sa-mi spuna? Poate ma pun rau cu el si-mi da de furca la laborator”

 

Nu renunt, trebuia sa aflu cum o face. Si l-am abordat.

 

G. a terminat facultatea mentinand aceeasi traiectorie, obtinand 10 si la licenta. Apoi a plecat la Cambridge unde a facut master-ul si doctoratul in acelasi an. Am numit strategia pe care am invatat-o de la el, “Strategia de Nota 10”, pentru ca mi-a adus cateva note de 10 la examene.

 

Am impartasit acest model si cu alte persoane si au fost incatate de rezultatele pe care le-au obtinut. Tot ce ai nevoie pentru a o invata este sa ai o minte deschisa si sa iti doresti mai mult.

 

Afla care este Strategia de Invatare de Nota 10: DESCARCA AICI

Spune si altora!