Meciurile curg unul dupa celalalt in acest Campionat Mondial Brazilia 2014. Anterior am aflat de ce fotbalul conteaza, intr-un articol ce-ti prezenta perspectiva lui Pelé asupra acestui sport. Apoi am intrat in mintea lui Lionel Messi si am observat unele din componentele care te sustin atunci cand castigi de patru ori balonul de aur. Acum haide sa aruncam o privire si sa vedem care sunt secretele succesului atunci cand vorbim de un alt fotbalist senzational: Cristiano Ronaldo.

 

Este urat de unii oameni iar de altii este iubit. In ultimii ani umbla vorba ca ar fi unul din cei mai valorosi jucatori din lume. Insa cum a reusit el acest lucru? Este vorba de talent sau multa munca? Care sunt secretele succesului lui Cristiano Ronaldo?

 

Succesul lui Ronaldo consta intr-un amestec de evenimente exterioare si pasiunea sa. A avut norocul sa aiba doi antrenori foarte buni in viata sa. Iubeste ceea ce face si trateaza acest lucru foarte serios. Este un exemplu foarte bun de unde poate fi cules un model de succes.

 

Fii pasionat de ceea ce faci

Atunci cand Jerzy Dudek, fostul portar de la Real Madrid a spus in presa care crede el ca este secretul succesului lui Cristiano Ronaldo, a afirmat ca de cele mai multe ori portughezul statea dupa antrenament pentru a-si dezvolta abilitatile. Jose Mourinho a spus la un moment dat ca a lucrat cu multi jucatori de fotbal in cariera sa insa niciunul nu iubea fotbalul la fel de mult ca Ronaldo.

 

Avand in vedere ca Mourinho a lucrat cu foarte multi jucatori, aceasta afirmatie este foarte importanta. Asta ar explica performanta sa ridicata atunci cand este pe teren.

 

Cauta-ti un Mentor

Drumul parcurs de Cristiano Ronaldo arata ce impact mare au avut in cariera sa, antrenorii pe care i-a intalnit. A avut ocazia sa se antreneze sub supervizarea lui Alex Ferguson si a lui Jose Mourinho. Nu exista nicio indoiala ca cei doi sunt experti de talie mondiala in ceea ce fac. Amandoi au avut un impact enorm in dezvoltarea sa. Chiar Ronaldo a spus ca Ferguson este precum un tata pentru el atunci cand vine vorba de fotbal.

 

Cand a inceput sa joace pentru Real Madrid, Jose Mourinho nu a putut sa iroseasca un jucator atat de pretios. A profitat din plin de ocazie! La Real Madrid, Ronaldo s-a dezvoltat foarte mult si acum se spune ca este unul dintre cei mai buni jucatori ai planetei.

 

Secretele Succesului: Cristiano Ronaldo

De fapt, nu exista niciun secret maret al succesului lui Cristiano Ronaldo. Exemplul sau arata faptul ca atunci cand ai un scop pe termen lung si persisti sa-l obtii indiferent ce-ti apare in cale, atunci succesul devine inevitabil. Iubeste ceea ce faci si fii pasionat cu fiecare pas pe care-l faci in aceasta calatorie si asta te va ajuta sa mergi mai departe. Evita sa te dai batut vreodata. Cauta-ti un mentor. Acest lucru va accelera procesul de invatare. Ronaldo a avut doi mentori foarte buni in timpul calatoriei sale prin viata. Inainte de asta a mai avut cativa in primii ani. Si uite unde a ajuns acum.

 

Sunt sigur ca in cadrul acestui Campionat Mondial Brazilia 2014, aceste secrete ale succesului lui Cristiano Ronaldo vor fi scoase in evidenta din nou si din nou. Trebuie doar sa fii atent…


 

Spune si altora!