In timpul domniei imparatului Galben, imparatului Yao si imparatului Shun, oameni au suferit mult de pe urma inundatiilor grave si vietile lor erau in pericol. Toti imparatii incercau sa gaseasca modalitati de preventie a inundatiilor.

 

Dupa Shun, Yu a devenit urmatorul imparat (2205 i.e.n.). Yu a fost unul dintre descendentii Imparatului Galben. Fiind cunoscut pentru bunatate si talent, el a fost recomandat de catre multi ministrii ca fiind cea mai capabila persoana in gasirea modalitatilor de control al inundatiilor. El a fost numit de imparatul Shun responsabil de prevenirea inundatiilor.

 

Tatal lui Yu, Gun, a dedicat noua ani pentru constructia digurilor si barajelor pentru a preveni inundatiile, in timpul domniei lui Yao, dar a fost in zadar.

 

Abordarea lui Yu a fost diferita de cea a tatalui sau. El a observat si a profitat de cursul natural in jos al apei, a sapat canale in conformitate cu functiile fizice ale terenului, pentru a duce apele in mare. Dupa treisprezece ani de munca asidua, inundatiile s-au diminuat.

 

Yu s-a dedicat inundatiilor, caci stia ca ar salva viata oamenilor daca le-ar putea controla. Se spune ca Yu a evitat sa intre in casa sa, trecand mai departe in drumul sau, de trei ori – inainte de a-si finaliza munca. Prima data, la inceputul misiunii sale nu si-a vizitat sotia sa, desi era proaspat casatorit. A doua oara cand a trecut pe langa casa lui, era ocupat de controlul inundatiilor si nu si-a vizitat familia, desi fiul sau era nou-nascut. A treia oara cand trecut pe langa casa lui, era prea ocupat de apa care o directiona spre mare, incat nu s-a oprit, doar a facut semn cu mana sotiei si fiului sau.

 

Dupa ce misiunea sa de prevenire a inundatiilor a sfarsit cu succes, Yu a…

 

Pentru a citi in continuare articolul intrati aici.

Be Sociable, Share!