Sa-ti pui piedici singur poate fi una din cele mai dureroase forme de sabotaj. Intrebarea care se pune este urmatoarea: Iti dai seama cand se intampla acest lucru? Realizezi care sunt cele momente in care ajungi sa-ti pui piedici singur? Poate ca te gandesti: “Cum adica sa-mi pun piedici singur? Noi mereu ne vrem binele, nu-i asa? De ce mi-as face singur rau?”.

 

Uite ca sunt momente in care avantajele pe care le primesti atunci cand te sabotezi sunt mai importante decat cele pe care le-ai primi atunci cand reusesti sa mergi pana la capat cu ceea ce ti-ai propus. Adica? Recompensa dupa care fug cei mai multi oameni si pe care am intalnit-o aproape peste tot, este desigur cea emotionala.

 

De exemplu, o persoana careia ii place sa primeasca atentie de la cei din jur, va face aproape orice pentru a obtine-o, chiar daca asta inseamna sa-si puna piedici singura in ceea ce face. Ia gandeste-te…n-ai intalnit vreodata o persoana care alegea sa povesteasca mai mult probleme cu care se confrunta, decat lucrurile frumoase din viata ei? Parca stii pe cineva, nu-i asa? Si acum, de ce ar alege cineva sa faca asta? Este exact cum am spus mai devreme: daca atunci cand poveste ceva ce a iesit bine, persoana respectiva nu primeste atentia, empatia, zambetul, caldura emotionala, etc. pe care o primeste atunci cand insiruie dificultatile cu care se confrunta, tu care crezi ca sunt evenimentele pe care le va alege sa le povesteaca? Desigur, cele negative. Ba chiar exista varianta in care, daca ramane fara continut de povestit, sa-si puna singura piedici pentru a crea continut nou, sau chiar sa distorsioneze evenimentele prin care a trecut, totul pentru atentia pe care o primeste.

 

Momentele in care iti pui piedici singur pot avea legatura si cu faptul ca-ti doresti mai mereu sa ai dreptate. Ce inseamna asta? Afla din clipul video de mai jos impruna cu o solutia practica care te va ajuta sa zambesti si sa te bucuri de viata:

Impartaseste acest articol si cu prietenii tai folosind butoanele de mai jos, pentru ca sunt sigur ca-ti vor fi recunoscatori ca i-ai ajutat. Multumesc!

Spune si altora!