In filmul Matrix, Morpheus pune problema foarte intersant: ceea ce noi ca oameni percepem ca fiind realitate reprezinta doar rezultatul impulsurilor nervoase pe care le primim de la cinci simturi. Asta-i vazand lucrurile de la un anumit nivel.

 

In acelasi timp, putem reproduce lumea exterioara in interiorul nostru tot cu ajutorul simturilor. Ne putem aminti de experiente din trecut reale sau putem se ne imaginam experiente viitoare posibile din punct de vedere uman dar si imposibile.

 

De exemplu, te poti imagina cum alergi printr-un parc sau poti sa te vezi cum mergi pe luna purtand o pelerina de ploaie. Chiar daca o anumita situatie este sau nu posibila, tu ti-o poti reprezenta in minte.

 

In continuare, in urmatoarele calatorii, vom explora si dezvolta fiecare sistem: Vizual, Auditiv si Kinestezic. Toate acestea printr-o calatorie prin sunet de inalta calitate special creata folosind tehnici din Programare Neuro-Lingvistica.

 

5 Motive Pentru Care sa Faci Asta:

  1. Vei putea crea imagini mult mai bogate, mai vii si mai reale in mintea ta.
  2. Sunetul va capata noi dimensiuni si intensitati
  3. Senzatiile sunt exact cat iti doresti de intense
  4. Iti acorzi la un nivel fin toate aceste simturi
  5. Inveti cum sa modifici detalii vizuale, auditive si kinestezice. Astfel iti poti schimba modul in care percepi realitatea.

 

Sistemul Vizual

Prin intermediul acestui sistem, cream imagini mentale, vizualizam, avem fantezii, visam cu ochii deschisi , etc.

 

Tine minte: Mintea nu-si da seama care este diferenta intre ceea ce percepe in realitate si ceea ce-si imagineaza.

 

Vizualizezi mai intens, realitatea devine mai intensa.

 

In momentul in care iti inchipui ca privesti in jur si te afli intr-unul din cele mai frumoase locuri de pe planeta sau cand te imaginezi ca-ti petreci vacanta pe o insula tropicala, folosesti sistemul vizual.

 

 Cand faci apel la acest sistem, de fapt vezi anumite imagini in mintea ta. Acest lucru este foarte folositor artistilor si in general in orice activitate ce implica creativitatea.

 

Toata lumea poate sa vizualizeze. Nu vreau sa te aud: “Eu nu pot sa vizualizez”. Acest proces nu poate fi evitat. Altfel, nu ai putea sa-ti recunosti casa. Cand procesul de “recunoastere” are loc, acesta implica asocierea a ceea ce vezi cu o imagine amintita. Daca nu ai detine astfel de imagini in mintea ta, nu ai putea sa recunosti lucruri familiare.

 

Recunoasterea se produce foarte rapid. Gandeste-te la alternativa: sa descrii fizic toate detaliile si lucrurile similare pe care ti le amintesti. Nu degeaba se spune: O imagine face cat o mie de cuvinte. Gandeste-te cat ti-ar lua sa descrii unui prieten in cuvinte ce se afla in jurul tau in acest moment. Daca ii arati o poza, totul se simplifica.

 

Bun, si acum haide sa facem un UPGRADE sistemului vizual.  O sa-ti placa, garantat!  Imagineaza-ti ca vei putea sa-ti creezi un viitor nemaipomenit, plin de detalii.

ASCULTA AICI o metoda rapida ce te ajuta sa-ti dezvolti acuitatea vizuala.

Ti-a placut articolul? Impartaseste-l cu prietenii pe Facebook, Twitter si apasa butonul Like.

Lasa-ne un comentariu mai jos si spune-ne parerea ta!

Spune si altora!